Õppevahendite valmistamise projekti algatasid ja seda koordineerivad Lõuna Regionaalse Maanteeameti liikluskasvatajad. Samuti varustas liiklusohutuse osakond koole pihustivärvi, kilest piirdelintide ja muu sellisega, mida puidust meisterdada ei saa. „Meie eesmärk on toetada koole vajalike õppevahendite soetamisel ning näidata, et liikluskasvatuse integreerimiseks ainetundidesse on palju põnevaid võimalusi,“ ütles Lõuna Regionaalse Maanteeameti liikluskasvatuse juhtivspetsialist Kai Kuuspalu. Puitmaterjali kinkis Põlvamaa koolidele puidufirma Hobbiton OÜ. Kooli omavahenditest ostsime värvid puitelementide värvimiseks ja keti ühele rajaelemendile.

Puidust pidurduslati, kiigu, kaldtee ja rajalaudade ning muu tarviliku valmistamist alustasid Valgjärve PK 5.-8. klassi poisid tööõpetuse tundides 4. veerandil. Õppevahendite meisterdamist juhtis innukalt tööõpetuse õpetaja Friedel Ani. Kui kõik vajalik sai valmis, alustasid õpilased Anu Luiga juhendamisel vigursõidu harjutamist. Eesmärgid olid õpilastel seejuures erinevad – kes tahtis jalgratturi juhiluba saada, kes lihtsalt oma sõiduoskust lihvida, kes hästi esineda jalgrattavõistlusel Vigurivänt 2010.

Vigurivända Põlvamaa võistlus, kus mõõtu saavad võtta noored alates 10. eluaastast, toimus 28. mail Räpinas. 5 Valgjärve PK õpilast, kes võistlusel osalesid, tulid kõik tagasi auhinnaliste kohtadega. Võistlussarja lõpetab viie Lõuna-Eesti maakonna parimate võistlus selle aasta 11. septembril Eesti Maanteemuuseumis Varbusel. Sinna pääses võistlema ka Katrin Rüütli Valgjärvelt.