Õnneks oli soojust parajalt, nii et päris külmetamise ohtu polnud. Ürituse alguseks kogunes staadionile osalejaid nii Saverna kui Valgjärve piirkonnast. Tervitussõnad kohaletulnutele lausus perearst Maritta Loog, kelle kõnes kajastus tõde selle kohta, et hea enesetunne ja tervis on iga inimese enese teha ja vaba valik. Enne starti, mida tähistasid põlevad pakud, tehti eelsoojendust.

Muusika saatel aitas soojenduse läbi viia Valgjärve põhikooli õpetaja Inge Mark, tehes seda professionaalselt ja huvitavalt. Peale võimlemist võis olla kindel, et järgmisel päeval keegi kõveralt ei kõnni. Seejärel asusid rajale võistlejad, kokku 7 võistkonda. Tegelikult võib öelda, et võistlust, kui sellist, ei olnud, tähtis oli osalemine. Aega ei võetud, kohti ei jagatud. Kõige toredamad oli Hauka naised, kes kepikõndi tehes ei saanud pidama, vaid ringitasid niikaua, kui kõik olid ära jooksnud.

Tore oli vaadata väikseid lasteaia põngerjaid, kes stardikäsku ootamata rajale tormasid ja selle punaste põskede ning higistena läbisid. Jooksu lõppedes said kõik osalejad mälestuseks kauni savist südame, mille kujundas ja valmistas Krista Varul. Oli ju aprillis südamenädal.

Karastava kasemahla eest täname Hans Aigrot, kes oli seda meie jaoks pudelitesse villinud. Maitsva hernesupi valmistasid Saverna kooli kokad. Aitähh Ülle Ani – sinu ideed ja abivalmidus ürituste õnnestumisele on hindamatud. Suured tänud Valgjärve piirkonna noortele ja täiskasvanutele – ilma teieta oleks üritus väga kesiseks jäänud. Olete ja jääte kaasalöömisega tõsisteks partneriteks mis iganes ettevõtmistel. Saverna piirkonnas tundub kehtivat õhtuse väljasoleku keeld, sest külas on hakkajaid ja tublisid inimesi kuhjaga, kuid osalema julgesid tulla vaid üksikud.

Lõpetuseks võib lugeda ürituse kordaläinuks, sest kui asjad kokku said korjatud, lõppes vihmasadu ja õhk oli tõeliselt soe ja mõnus. Mõnus oli ka enesetunne.