Esimene suurem uuendus oli see, et meile väga kalliks saanud juhendaja Ingrid Välbe otsustas väikese pausi teha ning näitetrupi ühe endise õpilase hoole alla jätta. Pole kerge juhendada ja korrale kutsuda endavanuseid noori inimesi, kuid tänu koostööle ning üksteisemõistmisele saime me väga hästi hakkama. Peale mängude, harjutuste ja üle-sannete tegemise tegime kõvasti tööd, et saada valmis jõulunäidend „Jõuluvana puhkus Aafrikas“ ning valmistuda Võru maakonna laste- ja noorte näitemängupäevaks, mis sel aastal toimus 3. märtsil 2010 Varstu Kultuurikeskuses. Võib julgesti öelda, et meil läks hästi, meie näidend „Miks mina?!“ märgiti ära, ning lavastuse eest sai juhendaja Anu Kommer preemia.

Kuid ega sellega meie aasta veel ei lõppenud: Vastseliina Noorte Näitetrupp aitas kaasa uute pisikeste vallakodanike pidupäeval „Päikesepäev“ ning tegi Vastseliina Muusikakooli noorte muusikute tunnistuste jagamise ja kontserdi põnevamaks kostümeerides end lõbusateks loomakesteks.

Kevadpäike ja linnulaul viis näitetrupi liikmete mõtted juba suve peale, ning nii otsustatigi, et Vana Aja Päeva näidendeid ei harjutata jahedas saalis lava peal, vaid minnakse kolmeks päevaks laagrisse Kirikumäele, et siis seal lisaks ühiste suverõõmude nautimisele ka näidendeid harjutada. Laager õnnestus hästi, seda tänu heale koostööle, ilusatele ilmadele ning supermajutusele. Näidendid selged, jäime Vana Aja Päeva ootama, kus esinesime kolme pooleldi nukunäidendiga „Ahne talupoeg“, „Karjapoiss ja tark printsess“ ning „Lihtsameelne Johann“. Esineti nii lastetelgis, kui ka pealaval. Meie näitetrupi jaoks oli see üks väsitav, kuid ilus ning põnev päev. Selle üritusega meie suvi veel ei lõpe, sest et ennem uut hooaega ja koolialgust teeb Vastseliina Noorte Näitetrupp väikese grimmikoolituse, kus õpitakse huvitavaid asju lavalise grimeerimise kohta ning kus ka ise noored asju läbiproovida saavad.

Et ka uus hooaeg oleks meil töökas, lõbus ning huvitav, siis ootab Vastseliina Noorte Näitetrupp endale uusi liikmeid alates 5. klassist kuni 12. klassini. Esimene kokkusaamine toimub 6.septembril kell 16.00 Vastseliina Rahvamaja suures saalis, ning kindlasti tuleks kaasa võtta hea tuju, et kõigil üksteise seltsis meeldivam olla oleks. Loodame, et Vastseliina Noorte Näitetrupil tuleb siis veelgi põnevam ja tegusam aasta, täis naeru ja rahulolu.