Tantsurühm TAVE lõpetab oma 17. hooaega. Selle pika aja jooksul on rühmas välja kujunenud omad traditsioonid - olgu nendeks siis meelespidamised sünnipäevadel, rühma jõulupidu, hooaja sümboolne lõpetamine jne.

Nagu ikka, kui hooaeg läbi, tehakse kokkuvõtteid. Kuidas on läinud?

TAVE tantsijatel on läinud väga hästi vaatamata kõigele. Ega see hooaeg tegelikult nii väga roosiline polnudki. Hooaja jooksul langes rivist välja kaks tantsijat ja olukord oli päris kurb. Aga ega siis tantsija nii kergelt käega ei löö. Jätkasime väiksema koosseisuga ja saime hakkama. Kõik peod ja esinemised said peetud. Mida me siis tegime?

Esimene ülesastumine oli taidlejate jõulupeol. Järgnes innukas õppimine ja uus esinemine - seekord Eesti Vabariigi aastapäeval. See esinemine läbi ja tuli rohkem pingutada, sest hooga lähenes kevadine aruandekontsert ja maakonna memme-taadi pidu Asunduse pargis. Asunduse parki kogunesid kõik maakonna memme-taadi rühmad. Küll oli meid palju! Kava oli mitmekesine ja huvitav. Pikk päev möödus väga ruttu. Nädalake hingetõmmet ja sõit läks Olustvere poole, kus toimus Lõuna-Eesti memme-taadi pidu. Jälle huvitav ettevõtmine, sai näha teiste rühmade esinemisi ja muidugi ka ennast näidata. Käisime esinemas ka Voki küla talgupäeval. Seal andsime kontserdi koos 4. klassiga.

Ega tantsija saa pastlaid suveks nurka visata. Natuke puhkust ja oligi käes esinemine Maarahva laadal. Juba ootas ees Vana Aja Päev. Seal esinesime täiesti uue kavaga, tantsudeks valisime folkloorsed tantsud, mida tantsiti talurahva seas.

14. augustil käisime Tartumaal Võnnus. Seal toimus esmakordselt Kaerajaani TeateTants. See üritus toimus liikumise „Kaerajaan Euroopas-se“ raames. Selleks tuli selgeks saada veel kolm uut tantsu lisaks Kaerajaanile. Üritus oli ääretult tore ja mõnus. Meie naabriteks olid tantsurühma „Vara Kiljak“ vahvad ja humoorikad memmed. Koos oli tore ja lõbus oodata oma tantsujärjekorda, pärast aga vihmas simmanit pidada.

Nagu lugeda võisite, oli rühm sel hooajal küll vähendatud koosseisus aga tubli. Ettevõtmisi oli palju ja põnevaid. Kokku sai selgeks õpitud 3 erinevat kava, mõni pikem, mõni lühem.

Läbi hooaja on meile abiks olnud hea nõuandja. Suur aitäh Sulle, Helju-tädi, et oled meid toetanud ja häid nõuandeid jaganud.

Kindlasti tuleme sügisel uuesti kokku, siis kui sügistööd on tehtud. Ees ootavad uued üritused ja repertuaar, mis pole üldse keeruline ega raske.

Ootame kõiki, kes hingelt noored ja tahavad tantsida (vanus pole mingi taks) oma sõbralikku rühma.

Jälgige reklaami ja infot saab ka rahvamajast.