„HELDELA“ tantsu- ja lauluhimulised kogunevad ikka ja jälle kindlal nädalapäeval kokku ja taas läheb lahti uute lugude õppimine. Ega juba õpitut ka unarusse jäeta, omad lemmikud on alati päevakorras: nii seeniorihumpa ja Aleksandri valss kui ka lemmiklaulegi on tihti kuulda.

Esimeseks ülesastumiseks läinud hooajal oli eakate jõulupidu. Head laulu ning muusikat olid tulnud tooma ka Võru kapell oma lauljatega. Memme-taadi jõulupidu pakkus palju ilusaid hetki. Jõululaule käisid HELDELA lauljad ka Viitka külakeskuses laulmas, millele järgnes rahvamajas taidlejate jõulupidu.

Jaanuaris läks lahti suureks tööks, sest õige pea oldi laval nii laulude kui tantsudega, et tervitada Eesti Vabariiki tema sünnipäeval.

Ees ootas esinemine II Pärimuspäeval, ka selleks tulid lood selgeks saada ja nendega esineda.

Kätte oli jõudnud kevad ja suured peod ukse ees. Harjutati hoolega ja 30. mai varahommikul said Vana-Vastseliina Lossipargis kokku kogu Võrumaa memmed-taadid ning pärastlõunal võis kaunis“ SUVEPIDU PIUSA KALDAL“ alata. Pidu oma sisuka kavaga ja tantsuetendusega tegi rõõmsaks kõikide meeled.

Nädal hiljem 6. juunil sõitsid kõik Võrumaa memmed-taadid Viljandi suunas. Seal toimus Lõuna-Eesti mem-metaadi suvepidu „Krahvile külla“. Olustvere mõis ning mõisapark olid pidulisi vastu võtmas. Peokorraldus oli heal tasemel. Saime kuulda-näha mõisa legendilugu, õukonnatantse ja näha sai ka mõisaaegset riietustki. Tagasiteel vahetati muljeid ning õige pea läks lauluks lahti ja seda seni kuni buss kodusesse Vastseliina jõudis.

Natuke puhkust ja HELDELA tantsijatepere vuras oma väikebussis juba Võru poole. 12. juunil toimus Võru Kandle aias seenioride tantsupäev. HELDELA tantsijatel jagus ka selleks poeks jõudu ja kerget jalga. Tore oli ennast tunda kenas kostüümis ja valge pitskübaraga. Lisaks ühistantsudele esitasime vaatajatele omapoolselt tantsu „Aleksandri valss“.

Kõik on hea mis juba tehtud, mis olnud. Kuid selleks on tarvis ka neid, kes meid õpetavad, suunavad. „HELDELA“ klubi tantsijad tänavad juhendaja Valli Larionovat ning lauljad tänavad oma juhendajaid Merle Konsi ja Arvo Sikka.

Veel on suvi. Aga sügis pole enam mägede taga.

Hea lugeja! Kui oled tantsu – ja lauluhuviline siis oled oodatud HELDELA ridadesse!