Sotsiaalteenused on vallaelanikele  tasulised, osaliselt tasulised või tasuta. Tasuta ja osaliselt tasustatud sotsiaalteenuseid finantseeritakse valla sotsiaaltoetuste eelarvest, riigi eelarvest makstavatest toimetulekutoetuse summadest või hooldajatoetuse ja puuetega inimeste sotsiaaltoetuse summadest.

Tasuta sotsiaalteenuseid osutatakse üldjuhul väikese sissetulekuga perekondadele ja toimetulekuraskustega isikutele.

Sotsiaalteenuste loetelu ja kirjeldus alljärgnevalt:

1. Koduteenus – on eaka või puudega isiku abistamine asjaajamises kodu ning isikliku eluga seotud igapäevaeluks vajalikes toimingutes. Sotsiaaltöötaja külastab

kliendi kodu, jagab teenuse kohta informatsiooni, hindab abivajaduse,  korraldab

asjaajamise, abistab  avalduste või taotluste kirjutamisel või  puudest tulenevalt asjaajamisel. Vajadusel korraldab arstiabi ja vajalike ravimitega varustamise, samuti  

tehniliste abivahendite ja hooldusvahendite saamise või abivajajakaardi muretsemise, informeerib transpordi korraldusest ja pesuesemise võimalustest.

2. Peretugiisikuteenus -  toetab lastega pere toimetulekut kodus. Vallavalitsuse korraldusega määratakse perele tugiisik, kes külastab kliendi kodu, nõustab peret, jälgib pere toimetulekut ja laste turvalisust peres,  korraldab laste päevahoiu ja  laste koolielu järelvalve.

Lepingus lepitakse kokku majapidamistööde korraldamine,  pere eelarve koostamine, pesupesemise, toitlustamise,  pesemise, tarbeesemete- ja riideabi korraldamine, vajadusel transport ametiasutustesse või eriarstile.

3. Pesupesemiseteenus - võimaldab vallaelanikel pesu pesta selleks korraldatud Hargla Maakultuurimaja, Hargla Raamatukogu, Taheva külakeskuse  ning Koikküla Raamatukogu avalikus pesupesemiskohas. Teenus on tasuline ja teenustasu on üldjuhul 10 krooni masinatäis.

4.Transporditeenus -  on ühekordne sotsiaalteenus, mis on inimesele oluline muu teenuse saamiseks või arstiabi korraldamiseks.Teenus on tasuline ja teenusetasu on 2 krooni/km.

5. Pesemiseteenus – on sotsiaalteenus vallaelanikele, kellel kodus puuduvad pesemisvõimalused, teenus on tasuline.

6. Päevakeskuse teenus – on  erivajadustega inimestele igapäevaelu toetamiseks. Teenust osutatakse SA Taheva Sanatooriumis, teenus on tasuline ja teenuse eest tasub vallavalitsus arve alusel.

7. Tööharjutuse teenus – on teenus töötule või puudega inimesele tööharjumuse taastamiseks või esmase tööharjumuse omandamiseks. Teenust osutatakse SA Taheva Sanatooriumis.

8. Lapsehoiuteenus on lapse vanema toimetulekut või töötamist toetav teenus, mille osutamise vältel tagab lapsehoidja lapse hooldamise, arendamise ja turvalisuse.

Lapsehoiuteenuse saajaks on laps, kelle vanem on lapsehoiuteenuse osutajale esitanud põhjendatud avalduse lapsehoiuteenuse saamiseks ja vallavalitsus on lapse lapsehoiuteenusele määäranud. Lapsehoiuteenuse kulud rahastatakse Taheva valla eelarvest, lapsehoiuteenusel viibivaid lapsi toitlustatakse 1 kord päevas, tagatud on  lapsehoiuteenusele sõitvate laste transport.