28.mail toimus koos Hargla Kooli I-IV klassi  õpilastega õppereis Pokumaale ja Alaveski loomaparki.

Pokumaal ootas meid soe vastuvõtt. Kõigepealt tutvusime pokumajaga.Seejärel suundusime lasteaialastega mänguõpperajale, kus õpetati lapsi loodust vaatama ja vaatlema. Koolilapsed viidi taimeõpperajale, kus õpiti tundma 17 taime ja joonistati pokusid. Pärast matka sisenesime taas pokumajja ja seal ootas meid maitsev supp ja  saiake. Infolauast pakuti kaasa Pokumaa voldikuid ja sai osta loosi.Võitudeks saadi pokupliiatseid,lusikast valmistatud pokusid ja pliiatsi otsa paigutatavaid loomi. Lastele meeldis väga Pokumaal.

Järgmiseks sõitsime Alaveski loomaparki. Perenaine Ele ootas meid juba tee ääres.Ta õpetas enne parki sisenemist kuidas loomapargis käituda. Perenaine rõhutas, et tuleb olla hästi vaikselt, sest lärm hirmutab loomi ning võib juhtuda,et nad poevad peitu ja me ei näegi neid. Lapsed oskasid olla vaikselt.

Esimesed loomad, keda nägime, olid karud. Nad olid hiljuti saanud uue suure puuri koos veekoguga. Lastele pakkus palju rõõmu karude aktiivne tegutsemine. Nägime karusid ka ujumas. Karud osutusidki laste ühisteks lemmikuteks. Edasi tutvustati meile  veel kitsi, miilusid, rebaseid, oravaid, kodukakke, ilveseid, faasaneid ja jäneseid. Metssead olid kahjuks peidus ja neid me ei näinudki. Perenaine rääkis iga looma kohta palju huvitavat. Lisaks jutustas ta ka  lood, kuidas üks või teine loom nende juurde sattus.

Sääsed küll kimbutasid, aga ilm oli ilus ja õppereis fantastiline. Aitäh projektikirjutajale.