Päeva juhtis ja võistlusi korraldas Anne Freimuth.

Enne sportlikumat osa tunnustati möödunud õppeaasta parimaid õppureid ja meie valla kaunite kodude omanikke.

Üheskoos — üks kõigi ja kõik ühe eest — võisteldi mitmel meelelahutuslik-sportlikul alal. Populaarsemateks osutusid kuningamäng, saagimine, noole- ja hobuserauavise ning naela paku sisse löömine. Veel olid teatevõistlus lastele ja täiskasvanutele, mälumäng Matti Kallaspooliku mälestuseks, külavanemate võistlus ja parima loodusetundja selgitamine. Lapsed said hüpata batuudil, lasta oma nägu maalida ja ise kivimaalinguid teha.

Veel oli võimalik lasta õhupüssi. See ala oli kõige populaarsem. Esimene laskja alustas kell 13 päeval ja viimane sai käe valgeks kell 22 õhtupimeduses autotulede valgel.

Päeva sportlikule poolele tõi üllatuslikku vaheldust ansambel Viiratsi Valla Vennad, kelle kunstiline juht, vanavõidulane Margus Põldsepp oli kaasa haaranud tänassilmalasi ja ühe viljandlanna. See lustakas vahepala tegi rõõmu nii nooremale kui vanemale publikule. Õhtu lõpetas tantsumuusika, mängis Annely ja Kaido bänd. Jalakeerutajaid jätkus südaööni.

Aktiivsemad külad osalejate arvu poolest olid Valma, Uusna ja Vana-Võidu, aga kiitust ja tänu väärivad ka kõik teised. Entusiastlikud olid ka külade lapsed ja noored.

On hea tõdeda, et külade päevast on aastatega kujunenud valla rahvale oluline üritus ja et omavalitsus seda samuti oluliseks peab ja toetab. Loodame järgmistel aastatel taas valla rahva ühe mütsi alla saada!

Tänu külavanematele, kes oma külad välja tõid, samuti vallavalitsusele materiaalse toetuse ning Vana-Võidu küla korraldustoimkonnale mitmekülgse abi eest!