Esimesel päeval tutvusid lapsed uue raamatuga kunstnik Siima Skopist, kes on illustreerinud väga palju lasteraamatuid.

Oli ka üllatus lastele – sel päeval käis ETV saate „Tagatargemaks“ võttegrupp raamatukogus salvestust tegemas. Eks selle salvestusega tuli muuta ka lasteürituse esialgseid plaane, kuid see ei häirinud lapsi. Esialgsete andmete põhjal peaks salvestatud materjal jõudma ekraanile septembrikuu viimases „Tagatargemaks” saates.

Teisel päeval oli raamatutegelaste meisterdamise päev. Ja seda päeva viis läbi õpetaja Merike Tamm. Valiti üsna erinevaid tegelasi ja tulemus oli vahva!Kolmas päev kujunes „õuepäevaks”, sest toimus kirjanduslik orienteerumismäng kooli territooriumil. Lastel tuli üles leida kümme kontrollpunkti, kus ootasid neid kirjandusvaldkonda kuuluvad küsimused.Ja taibukust lastel jagus! Ka teadmised olid tasemel – vaid paar üksikut küsimust oli vastamata jäänud. Osavõtjatele meeldis vabas õhus tegutsemine.

Peale mängu arutasime raamatukogus veel küsimused üle ning lapsed leidsid, et ega need väga rasked polnudki.

Neljas päev algas hommikul tugeva vihmasajuga. See polnud sugugi meeldiv,sest sel päeval oli planeeritud sõit Pokumaale Sirtsusirinapäevale. Aga see ei heidutanud lapsi – kokkulepitud ajaks oldi vihmavarustuses raamatukogu juures ja sõit Pokumaale algas. Ju meie laste entusiasm oli tugev, sest Pokumaale jõudes jäi vihm juba peaaegu üle. Rõõmustas meid seegi,et päeva üritus toimus Pokukojas sees.

Slaidide kaasabil tutvustati lapsi rohutirtsu ja heinaritsikaga. Nii saadi teada, et heinaritsikas on tunduvalt suurem kui rohutirts. Ja see teadmine jääb juba meelde pikemaks ajaks!

Lisaks targale jutule said lapsed laulda ja tantsida koos Puukoga. Samuti valmistati koos juhendajaga endale rohutirts. Nendega tehti ka proovihüppeid ja nii mõnigi rohutirts hüppas päris kaugele. Kel soovi oli, sai Pokukojas osaleda ka Pokumma loteriil.Tagasi koju jõudes istusime kõik mõnusalt morsilauda maitsvaid kooke nautima.

Nädala üritustel osalejate ühine arvamus oli, et sarnaseid üritusi võiks ka koolivaheaegadel korraldada. Igatahes võetakse ettepanekud arvesse ja tore on, kui lapsed on millestki huvitatud.

Lastenädala üritusi toetasid Kultuurkapitali Põlvamaa ekspertgrupp, Valgjärve Vallavalitsus ja abikäe ulatas õp. Merike Tamm.

AITÄH OSALEJATELE JA TOETAJATELE!