Kinnitati toimetulekutoetuse mää­­­­ramisel alalise eluruumi ala­lis­te kulude piirmäärad. Eelmine sel­­lekohane otsus oli volikogu poolt vastu võetud 2002. aastal ja piir­­määrade tõttu ei saanud enam kom­penseerida tegelikke kulusid, mis olid aastatega suurenenud. Uu­ed eluasemekulude piirmäärad hak­­­kasid kehtima 1. juulist 2010. 

Volikogu otsustas müüa Määsi kü­las elamus nr 14 korteriomandi nr 8 otsustuskorras OÜ-le Col­la­de. 15. aprilli istungil otsustati müü­­a korteriomand enam­pak­ku­mi­­sel,  kuid määratud tingimustel os­­ta soovijaid polnud.

Juulikuus volikogu istungit ei toi­­­munud.

19. augustil toimus volikogu 12. is­tung, kus otsustati taotleda Võ­ru maavanemalt turvatubade hoo­ne teenindamiseks vajaliku maa an­dmist munitsipaalomandisse.

Algatati Vetevana ja Alaotsa kin­nistuste ja nende lähiala osa­li­se detailplaneeringu koostamine ees­märgiga jagada Alaotsa kin­nis­tu ja moodustada iseseisev ka­tast­­riüksus turismiotstarbega hoo­­­nete teenindamiseks, vähen­da­da planeeringualal Hino järve ehi­­tus­keeluvööndit, määrata e­hi­tus­õigus tu­rismiotstarbega hoo­­ne­te rajami­se­ks, muuta osa­li­selt maakasutuse ots­tarvet, la­hen­da­da liik­lus­kor­ral­dus ja teh­no­võr­gud ning määrata kesk­kon­na­kait­se­li­sed abinõud ja vajalikud kit­sen­du­sed.   

Volikogu otsustas rekons­tru­ee­ri­­da Misso aleviku katlamaja gaa­­si­­katlamajaks ning kasutada sel­leks 2009. aasta lõpuks kasu­ta­ma­ta jäänud vahendeid. Käivad ette­val­mistustööd gaasi­kat­la paigal­da­miseks ning tööd peaks val­mi­ma septembri lõpuks. Seo­ses kat­la­­maja rekonst­ruee­ri­mi­se­ga gaasi­kat­lamajaks ja tööde ümberkorral­­da­mise tõttu tehti muu­datus töö­tajate koosseisus. 1. det­semb­ri­st koondatakse kütja-luk­ksepa, kat­lakütja-lukksepa, trak­torist-re­mon­ditöölise ja re­mon­­ditöölise a­me­­tikohad.  Töö kor­ral­datakse üm­ber ning 1. detsembrist loo­da­va­tel majan­dus­töö­li­se-kat­la­ope­raa­tori ja trak­to­rist majan­dus­töö­li­se ametikohal jät­kamise võimalust pa­kutakse ka­he­le töötajale. 

Misso Lasteaia “Krõll” juhataja koor­­museks kinnitati 0,5 ameti­koh­ta ning juhatajale anti õigus kin­nitada lasteaia töötajate koos­seis tulenevalt haridus- ja teadus­mi­­nistri poolt kinnitatud koo­li­eel­se lasteasutuse miinimum­koos­sei­sust.

Volikogu kinnitas uued vee- ja ka­nalisatsiooniteenuse hinnad. 1. jaa­nuarist 2011. a maksab 1 m3 vett 11 krooni/0,7 eurot ja 1 m3 reo­vee ärajuhtimine 13 kroo­ni­/­0,83 eurot. Abonenttasu suurust ei muudetud. Teenuse hinnatõusu põhjusteks on vee ressursitasu, saas­tetasu ja elektri hinna tõus ning teostatavad investeeringud - käesoleval aastal rekonst­ru­eer­i­tak­se Misso aleviku pumbamaja.