Vaba aja sisustamiseks on meil möödunud kuude jooksul toimunud nii mõndagi.

1997. aastast käivad koos ''Pühalepa Lustilised''. Lauljaid juhendab Aune Ork ja tantsusamme õpetab Tiiu Vannas. Nii lauljaid kui tantsijaid käis koos 12 inimest. Kui lüüa lahti ringide päevikud, selgub, et harjutamiseks on möödunud hooajal kulunud üsna suur arv tunde ––lauljatel 64 ning tantsijatel koguni 82. Nende proovide jooksul on lauldud 30 erinevat laulu ja tantsitud 20 erinevat tantsu. Aga proovidel õpitut tuleb ka teistega jagada –– esinemisi on lauljatel olnud 12 ja tantsijatel 9. Vastutusrikkaim etteastumine oli tantsumemmedel juulis Soome sõprusvallas Merikarvias. Hooaja lõpetasime lauljate-tantsijatega valla eakate esindamisega augustis Memme-taadi päeval Kärdlas.

Juba kolmandat hooaega toimus küladevaheline mälumäng Tiit Kervese eestvedamisel. Kokku oli 7 mängu 14 osavõtjaga. Viimasel kokkusaamisel oli ühine seisukoht, et seda ettevõtmist tuleb sügisel kindlasti jätkata –– võib-olla saab ka teistest valdadest huvilisi kaasa haarata.

Oktoobrist kuni aprillini igal neljapäeval võimlesid 9 tublit naist Alne Lepna juhendamisel, sest terves kehas püsib ka vaim terve.

Lasteringiga tegeles juba mitmendat hooaega Sille Sõlg. Koos käis 7 last 1-2 korda kuus. Kuna sel aastal oli ringijuhendajal käsil kooli lõpetamine, siis ei saadud nii tihedalt kokku kui tavaliselt.

Iga kuu kolmandal pühapäeval viis Enno Tuulik läbi pastoritunni.

Möödunud hooajal võis Hellamaa Perekeskuses näha mitut fotonäitust – oktoobrist kevadeni oli üleval Katrin Kallastelt loodusteemaline näitus ja näitus „Need oleme meie –– hiidlased”. Mais-juunis sai tutvuda Soome fotonäitusega „Purjede ilu”. Aprillis aga meenutasime näitusega „Hellamaa Perekeskus –– 15 aastat” meie majas aastate jooksul tehtut.

Traditsiooniliselt on perekeskuses korraldatud Samaaria kasutatud riiete müüki ja toimusid meie perearsti dr Ingrid Madalvee vastuvõtud –– vastavalt võimalusele.

Perekeskus on korraldanud meie eakate osalemisi maakondlikel üritustel: eakate päeva tähistamine oktoobris, maikuus Boris Lehtlaane kontsert Kärdlas, juunis toimus kevadkontsert Viskoosas ja maakondlik sädeinimeste päev Palade/Hiiessaare piirkonnas ning augustis memme-taadi päev Kärdlas.

Ühiste jõududega oleme ka ise läbi viinud mõningaid üritusi. Eelmisel kadripäeval külastasime asjakohase kavaga Lauka Päevakeskust. Jõulukuul esinesid lauljad toreda jõulukontserdiga Samaaria hooldekodu vanuritele. Perekeskuses oli valla töötutele kaetud pidulik jõululaud koos üllatusesinejaga ning aasta lõpetati meeleoluka jõulupeoga valla eakatele.

Veebruaris tegime Paladel vastlasõitu, Eesti Vabariigi aastapäeva tähistasime Palade Põhikoolis piduliku kontsert-aktusega, kuu lõpul aga õnnitlesime teenekat dirigenti Aune Orki tema juubelil.

Märtsis toimus lauljate eestvedamisel kohvikuõhtu „Tervitame saabuvat kevadet”.

Aprill oli Hellamaa Perekeskuse sünnipäevakuu, mil toimus pidulik koosviibimine paljude külalistega. Aprillis käisime huvilistega ka kevadmatkal Hiiessaares ja Kukkas. Maikuus tähistasime pidulikult emadepäeva ja kuu lõpul osalesid meie lauljad-tantsijad valla kevadkontserdil Hellamaa rannas.

Juunis olid valla eakad koos Sääreninal jaanitule ümber, laulude ja tantsudega aitasime sisustada valla jaaniõhtut Hellamaal.

Juulis toimus ühepäevane reis Tallinna, kus külastasime Botaanikaaeda ja lillefestivali. Hooaja lõpetasime osalemisega memmetaadi päeval augustis.

Täname kõiki tegijaid ja toetajaid hea koostöö eest! Algavaks hooajaks ootame häid ideid ja juurde ka uusi tegijaid. Taaskohtumisteni oktoobris!