Hellamaa jaanituli sai traditsiooniliselt maha peetud 23. juunil. Rõõmsameelselt alustasid õhtut tantsurühmad Pühalepa Naistekoja ja MõisaProuade etteastetega, millele pakkusid laululusti „Lustilised“ lauljad. Lisaks olid külakosti pakkumas AX-teater Keilast. Tantsu-ja muusikapoole eest hoolitses ansambel „Amadeus“, kes on eelnevalt käinud rahvast tantsitamas ka Suuremõisas.

Maakondlik laulu-ja tantsupäev Orjakus sai teoks 26. juunil, kus tulid kokku kõik Hiiumaa laulu-ja tantsukollektiivid üle Hiiumaa, et ühiselt laulda ja tantsida. Lisaks lõi kaasa Hiiumaal populaarsust kogunud Hiiukala bänd.

Lustilised väljasõidul Soomes sõprusvallas Merikarvias – sellel aastal võtsid ette teekonna sõprusvalda Pühalepa „Lustilised“, kes viibisid Soomes külas ja viisid külakostiks tantsulusti.

Meistrivõistlused grillimises –-10. juulil peeti esmakordselt Hiiumaa meistrivõistlused grillimises Hellamaa rannas. Osales kokku 7 võistkonda, kes juba kella 12-st päeval alustasid ettevalmistustega ja grillimisega. Külastajad said mekkida võistkondade poolt pakutud erinevaid maitseelamusi. Kuna üritus toimus esmakordselt, siis on, mida edasi arendada ja mõtelda. Osalejatele pakkusid tantsurõõmu MõisaProuade ja Pühalepa Naistekoja ühised tantsud ning muusikalisi elamusi pakkusid kohalikud noored Jarmo ja Kristiina. Õhtul laulis jalakeerutuseks Teet Kääramees.

MõisaProuad 25 – 22. juulil täitus rahvatantsurühmal MõisaProuad 25. tegutsemise aasta. Pidu koos erinevate külalistega peeti Suuremõisa mõisapargis.

Suuremõisa Lossi päevad, millega tähistati Pühalepa kiriku 755., Suuremõisa lossi 250. ja Suuremõisa kooli 90. aastapäeva. Üritused kestsid 5. augustist kuni 7. augustini. Pakuti erinevaid kontserdielamusi kirikus ja lossis, avatud oli lossikohvik, toimus ajalookonverents, lossi margi esitlus jne. Kõik, kel oli mahti ja aega osaleda, jäid üritusega igati rahule.

Kärdla ratsupäevad toimusid traditsiooniliselt augusti alguses Linnumäel. Üritus tõi Hiiumaale parimaid Eesti ratsutajaid ja toimus parkuur, mille auhinnafondi pani välja Pühalepa vald. Lisaks said ratsutamisest huvitatud noored abistada ürituse läbiviimisel. Kindlasti toimus veel rida erinevaid sündmusi ja tegevusi, mis pakkusid lusti ja rõõmu tegijatele ja osalejatele.

Pühalepa vallavalitsuse nimel täname kõiki valla isetegevuskollektiive ja juhendajaid, kes on aidanud kaasa erinevate kultuuriürituste rikastamisele ning õnnestumistele.