Kui nüüd vastata neile eelpool esitatud küsimustele ja välja tuua veel mõningaid plusse valla poolt vaadates, siis ehk saate aru, miks on see mõnele veel uus kord nii lapsevanemale, vallale kui ka õpilasele arusaadavam ja kasulikum.

Õpilane saab alati valida sellist kooli minemise ja kojusõitmise transporti, nagu see kõige sobivam momendil on. Selleks võib isegi rong olla. Ainukeseks kohustuseks õpilasele jääb alati küsida pilet ja see alles hoida.

Lapsevanema rahakoti jaoks ei ole siin muud arvestamist, kui ühe kuu raha välja laenamist, mille ta kindlasti peale järgmise kuu kümnendat kuupäeva tagasi saab. Muidugi jääb ka kohustus iga kuu viiendaks kuupäevaks esitada avaldus, kus on kirjas õpilase nimi; kool, kus ta õpib; rahaline summa, mis on kulutatud piletite ostmiseks; ajavahemik, millal need tehingud toimusid ja ka arve number, kuhu raha üle kanda. Peale selle on vaja esitada ka kõik need piletid, mis on kleebitud A4 formaadile nii, et nad üksteist ei varja, sest neist on vaja teha koopiad. Väide, et see on liialt mahukas ja raske töö, ei ole vallavaltsuse tõsiselt võetav, sest eelmisel aastal esitasid omad pileteid nii juba kümmekond õpilast või nende vanemat.

Vallale tähendab selline kord aga seda, et me maksame alati kindlalt selle raha, mida on õpilane reaalselt kulutanud.

Kui jääb siin midagi arusaamatuks, siis vallas on inimesi, kes oskavad seda uuesti teile seletada.

Ja veel korra toonitan seda, et see kord puudutab neid peresid, kelle lapsed õpivad väljaspool valda asuvates koolides. Põlula kooli lastele ei ole muutunud midagi.