Põlula kool on väga tervislikus keskkonnas, lopsakas rohelises looduses. Seda puhast , värsket õhku jagub nii kooli sisse kui õue, kus soovijail võimalus end kehaliselt vormida nii kehalise kasvatuse tundides kui treeninguil, kel soovi on ja võhma jagub.

Meie kooli motoks võiks vabalt olla ka “Igaühele midagi”. Oleme ilmselt üks ringirohkemaid väikekoole Lääne-Virus ja loodame selleks jäädagi. Sellistest ringidest nagu kodutütred, male, arvuti, laulukoorid ja mitmetes teistes saavad huvilised märksa enam kui pelgalt teadmisi. Enesekontrolli arendamine, koostööoskuste süvendamine, mälu, tahte ja teiste kognitiivsete protsesside arendamine on klassivälise tegevuse alus.

Võiks ehk utreeritult väita, et me kõik oleme mingil määral erivajadustega. Kuid nende laste puhul, kel erivajadus takistab normaalset toimimist, on kooli mureks ulatada neile oma abikäsi. Ja seda me ka teeme. Psühholoog, logopeed, pikapäevarühmad, parandusõpe – kõik see võimaldab just väikese koolis jõuda iga lapse spetsiifilise ja isikupärase probleemi parima lahenduseni.

Kõik see pluss kogu kooli kõrge kvalifikatsiooniga töötajaskonna pühendunud suhtumine on ka kooli tegevuse edukuse pant. Ega`s muidu poleks viimase lennu kuuest lõpetajast neli jätkanud õpinguid gümnaasiumis.

Leheruum on napp, kuid loodetavasti suutsin veidigi selgitada, miks meie valla lastevanematel tasub langetada otsus oma kooli kasuks. Ei, mitte sellepärast, et transport on korraldatud suurepäraselt ega sellepärast et olla oma kodukoha patrioodid, vaid ikka ja ainult oma laste hüveks.