Seoses seaduse uue muudatusega tuleb korraldatud jäätmeveoga mitteliitujal (jäätmevaldajal) esitada igal aastal hiljemalt järgmise aasta 20. jaanuariks kohalikule omavalitsusele kirjalik kinnitus, et kinnistul ei ole eelmise aasta kestel elatud või kinnistut ei ole kasutatud. Kui kinnitust 20. jaanuariks elukohajärgsesse omavalitsusse pole saabunud, loetakse jäätmevaldaja alates 21. jaanuarist korraldatud jäätmeveoga liitunuks.

Seetõttu palume kodanikel, kes on käinud vallavalitsuses taotlemas korraldatud jäätmeveost vabastamist, jälgida korralduses nimetatud perioodi lõpptähtaega. Juhul kui kinnistul endiselt pidevalt ei elata või kinnistut ei kasutata, esitada enne tähtaja saabumist, s.o hiljemalt 20. jaanuariks 2011 vallavalitsusele uus taotlus.

Kodanikel saata oma taotlused aadressil: Väätsa Vallavalitsus, Kooli tn 10, Väätsa alevik.

Taotluses tuleb ära märkida mitteliitumise periood ja põhjendus.

Mitteliitunuks lugemise taotlus on võimalik rahuldada ja jäätmevaldaja erandkorras teatud tähtajaks korraldatud jäätmeveoga liitumisest vabastada vaid juhul, kui kohalik omavalitsus on eelnevalt veendunud, et vabastamise asjaolud on tõesed ja vabastamist võimaldavad. Selleks võib omavalitsus nõuda ka kinnistu mittekasutamist tõendavat dokumenti (näiteks elektri arve ehk 0 elektriarve), kui tekib kahtlus, et kinnistut on siiski kasutatud.