Üha rohkem on hakatud tähelepanu pöörama eakatele nii rahvusvaheliselt kui ka vabariiklikult. 1. ja 2. oktoobril korraldas MTÜ Inkotuba eakate festivali Tallinnas Salme kultuurikeskuses teemal "Aastad täis sära ja väärikust", millest võtsid osa ka meie valla eakad. Kavas oli mess, loengud tervisest, näitus ja isetegevuslaste kontsert. Messil olid esindatud oma reklaamiga ravimi- ja hügieenifirmad, pangad, tele- ja arvutifirmad, käsitöötegijad, raviasutused jt. Festivali avas MTÜ Inkotuba juhataja Eha Topolev, kes tervitas kõiki ja tänas eakate rohket osavõttu. Samas autasustati ka tublide tegude tegijaid üle Eesti.

Tegevustega olid kaetud kultuurikeskuse kolm korrust, fuajeed ja koridorid. Igaüks leidis endale sobiva teema, mida kuulamavaatama minna. Suures saalis toimusid loengud rohkemaarvulisele kuulajaskonnale, väikeses saalis loengud teemadel, millest huvitus kitsam ring, tantsusaalis tehti isetegevust Reet Linna juhtimisel. Kavast ei puudunud ka eakate valmistatud rahvuslike riiete demonstratsioon, kandlemängud ja rahvuslikud tantsud. Rahvast oli üle Eesti kokku tulnud palju. Korraldajad olid üllatunud nii rohkest osavõtust. Kahju oli, et ajaliselt tegevused tihti kattusid ja ei saanud kõigis huvitavates kohtades osaleda.

Festivalil oli mitmeid sisukaid loenguid nägemise, psühholoogia, suhtlemise, loodusravi ja euro teemadel. Doktor Vassiljevi loeng tervise teemal kujunes eriti emotsionaalseks ja kuulajate poolt aktiivseks. Küsimusi esitati palju ning esinemist katkestasid tihti aplausid. Päeva väsimust aitas peletada humorist Tõnu Aav oma naljadega.

Huvitavat oli festivalil palju. Iga osaleja sai oma ealistest probleemidest kindlasti rohkem teadmisi. Igas eas on omad head ja vead, kuid kõlama jäi mõte, et igat päeva tuleb võtta kui kingitust koos sära ja rõõmsa meelega.