Valla tegemiste puhul võib samuti väita, et väljas tehtavad tööd hakkavad otsa saama. Nii on mõisa krohvimine ja värvimine lõpusirgel ja töövägi kolib majja sisse. Siiski loodame, et mõisa rekonstrueerimist toetava Norra programmi otsustajad kiidavad heaks valla lisataotluse ning saame peatselt ehitajaid taas pargis kohata. Seal peaks algama tiigi saarele paviljoni ja silla ehitus.

Lõppenud on Väätsa paisjärve puhkeala ideevõistlus. Tänusõnad kõigile autoritele ja aktiivsetele kodanikele, kes oma arvamust väljendasid. Lõplik otsus kujunes samaks rahva eelistustega, seega sai võistlusel esikoha ja 15 000 krooni preemiaraha töö nimega „Miilijooks“, teisele kohale platseerus „Tuli“, kelle autorid teenisid 5000 krooni auhinnaraha ning komisjoni poolt leidis veel äramärkimise „Veemuusika“, kui kõige eripärasem lahendus. Tänaseks on avatud ka salapärased ümbrikud, mis peitsid tööde autorite nimesid. „Miilijooksu“ on kujundanud arhitekt Ivo Rebane ja insener Indrek Rohi osaühingust Guru Projekt, võistlustöö „Tuli“ on aga koostanud arhitekt Veiko Tein ja Age Kivimägi. Aplaus meie oma valla inimesele kaasalöömise eest! „Veemuusika“ autoriteks on maastikuarhitektid Kadri Maikov, Erle Unt ja Kristiina Pärr osaühingust Kiirprojektid.

Paisjärve puhkeala arendamiseks esitas volikogu maavanemale taotluse anda puhkeala maa valla omandisse. Vajaliku detailplaneeringu algatab vallavalitsus oma järgmisel istungil ning paralleelselt asume esimesi ehitusprojekte koostama, et kevadistes eurotoetuste taotlusvoorudes esindatud olla.

Septembri viimasel päeval toimunud vallavolikogus sai vastu võetud kaks olulist arengudokumenti – valla arengukava aastateks 2010–2020 ja valla terviseprofiil. Siinkohal tahaks tänada kõiki, kes nende arengukavade koostamisse panustasid. Eriti tahaks märkida Lõõla küla aktiivset osalust, sest nende koosolek oli üks rahvarohkemaid, ootuspäraselt aktiivne oli Piiumetsa-Roovere rahvas. Avaliku väljapaneku käigus laekunud ettepanekutest leidsid kõik toetust, huvipakkuvaim idee oli jalgrattamuuseumi rajamine Väätsale.