Komisjoni koosolekud on toimunud valla erinevates asutustes, et saada ülevaadet hetkeolukorrast ja ka võimalikest kitsaskohtadest, millele koostöös tuleb lahendusi leida. Nii oleme pidanud koosolekuid Väätsal lasteaias, rahvamajas, kodanikumajas, tervisekompleksis, vallamajas ja Reopalu kogudusemajas.

Koolimaja ootab veel oma järjekorda. Plaanis on läbi käia ka kõik Väätsa valla külad, mis peaks aitama paremini kaardistada olukorda ja kodanike vajadusi. Üks koosolek on peetud ka väljaspool valla piire Paide Huvikeskuses.

Koosolekute päevakorras on olnud palju erinevaid teemasid. Komisjon on kinnitanud endale 2010. aasta tööplaani. Väätsa valla arengukava 2010 – 2020 hariduse ja kultuuri osa arutelu on olnud läbiv teema kogu aasta. Selleks kutsuti kokku laiendatud ümarlaud, kus kaardistati hetkeolukord ja vallarahva vajadused ning esitati ettepanekud muudatuste ja täienduste tegemiseks arengukavasse. Käesoleval aastal on korrastatud mitut põhimäärust. Nii on toimunud komisjoni koosolekutel Väätsa valla, rahvamaja, tervisekompleksi ja raamatukogu põhimääruse arutelu ning parandusettepanekute tegemine.

Rahvamajaga seonduv oli päevakorras paaril kuul. Siis arutati läbi rahvamaja juhataja ametijuhendi üksikasjad. Komisjoni koosolekul toimusid ka rahvamaja juhataja ametikohale kandideerijate lõppvooru jõudnute tööintervjuud. Arutatud on huvihariduse kompenseerimise korda Väätsa vallas ja see on viidud nüüd uutele alustele. Muud huviharidusega seonduvad arutelud praegu käivad. Seoses sellega toimus septembrikuu koosolek Paide Huvikeskuses ja Paide Avatud Noorte keskuses, kus on palju erinevaid võimalusi noorte vaba aja sisustamiseks.

Lähitulevikus käsitletavad teemad on rahvamaja ja tervisekompleksi 2011. aasta tegevuskavad ning valla veebilehekülje informatiivsemaks muutmine.

Olulist rolli Väätsa valla haridus- ja kultuurielus etendavad valla allasutused: lasteaed, põhikool, raamatukogu, tervisekompleks ja rahvamaja. Nende asutuste tihe ja koordineeritud koostöö aitab kaasata huvitegevusse ning haridus- ja kultuuriellu suuremat hulka vallakodanikke. Sedasi kasutame paremini nii rahalist kui inimressurssi ja saame läbi viia kvaliteetsemaid kogukonnale suunatud üritusi. Haridus- ja kultuurikomisjon peab oluliseks võtta otsustetegemisel arvesse vallarahva mõtteid. Komisjoni koosolekud toimuvad regulaarselt iga kuu teisel kolmapäeval algusega 17.30. Komisjoni päevakord ja protokollid on avalikud ja nendega saab tutvuda valla kantseleis või veebilehel. Ootame teie arvamusi ja ettepanekuid haridus- ja kultuuritöö paremaks korraldamiseks Väätsa vallas.

Heimo Tammiste on haridus ja kultuurikomisjoni esimees
heimo.tammiste@gmail.com