Kevadeti on teedele iseloomulik pehmus ja porisus, mis muudab teed kohati läbimatuks. Paraku saavad teed enim kannatada just kevadisel aastaajal. Kodanike kaebuste, palvete, avalduste ja vaatluste käigus kujunesid välja hädaremonditavad teelõigud, mida parandati purustatud kruusaga. Parandati järgmisi teelõike, purustatud kruusa maht tonnides: Luigase tee – 60, Mikitamäe- Rääsolaane 30, Laossina-Metsala – 75, Karisilla-Teppo – 30, Lepasilla – 75, Tohva-Koksina – 120, Koksina-Jahu – 135, Laaneots-Anipai – 90, Kütissaare-Rääsolaane – 60 ja Tereste-Igrise teele 15. Samuti remonditi Tarkus-Kolbergi teel teetruupi. Teetruup paigaldati ka Koksina-Tegova, Lepasilla ja Ubinamäe-Tatarmäe teele. Samuti toimus teede hööveldamine mai esimesel poolel. Jaanipäevaks saavad niidetud ka teeääred.

2010. aasta teederemondiks korraldas Mikitamäe Vallavalitsus hanke. Hankest võtsid osa järgmised ettevõtted: OÜ Tavt, AS Põlva Teed, Raam Grupp OÜ, AS Põlva Maaparandus, OÜ Maveter. Parimaks pakkumiseks ja hanke võitjaks osutus AS Põlva Teed. Remonti lähevad järgmised teelõigud: Tirbi tee, Pedaja tee, Orapera tee, Oru tee, Põri tee ja Oja tee. Nimetatud teed saavad remonditud sügiseks.

Tõsi on, et paljud teed jäävad rahapuudusel sellel aastal remontimata. Vallateedel ringisõites on mõnikord raske leida põhjusi, et miks just seda või teist teed ei peaks remontima. Teede puhul jääb alati raha väheks. Vajadused on alati olnud suuremad kui võimalused. Vastavalt võimalustele tuleb teha valikuid. Remonditavate teede valikud on väga rasked. Mõnikord tundub, et ainuõiget otsust ei olegi olemas. Kuid millisedki valikud on vaja teha. Sellel aastal saavad ühed, järgmisel teised jne. Loodan kõigi kodanike mõistvale suhtumisele.