Armsad koguduse liikmed, meie kirikukassa on saanud tühjaks, sest liikmeannetusi on tasunud vaid väga väike osa liikmetest! Palun tasuge oma tänavuse aasta liikmeannetus! Meie arveldusarve SEB-is on 10702005325007, saaja EELK Järva-Madise kogudus.

Kuigi mina vaimulikuna käin nädala esimese poole tööl Harku vanglas, olen siiski viinud koguduse elus sisse muutuse. Selle aasta I poolest pean jumalateenistusi:

igal pühapäeval kell 11.00.
Kaetud armulaud
Pastoraadis kirikukohv

Hea uudis on see, et septembri lõpul valmis kiriku ja pastoraadi vaheline paekivist trepp ja oleme talgutööna teinud talvepuud, korrastanud pastoraadi parki ja Maraka surnuaeda.

15.–17. oktoobrini oli Läänemaal Roosta puhkekeskuses EELK koguduste juhatuse esimeeste III konverents „Meie kirik – keda see huvitab?“ Kohale oli tulnud üle 80 osaleja. Järva-Madise koguduse juhatuse esimees Tõnu Kraav ei saanud minna ja teda asendas koguduse nõukogu liige Uudo Kalamann. Osavõtjate arvates oli kolmas konverents kõige sisukam. Sisukate ettekannete kõrval toimus töö rühmades. Uuendusliku võttena kasutati nn. avatud ruumi tehnikat, kus arutatavad teemad ei olnud korraldajate poolt ette määratud, vaid esitati osavõtjate poolt kohapeal. Iga esitatud teema arutamiseks moodustati töögrupp – kokku 13. Osalemine oli igaühevaba valik. Üllatav oli arutelude asjalikkus ja loomingulisus. Konverentsi tööd iseloomustas kõrge vaimsus.

Oluliseks peeti maksta koguduse vaimulikule korralikku töötasu, sest õpetajat tuleb hoida. Koguduse liikmetele tuleb selgitada, kuhu raha läheb, sest see motiveerib kohalikke inimesi rohkem koguduse tööd toetama. Oluline on säilitada suhteid kohaliku omavalitsuse ja sõpruskogudustega, kes toetavad. Kirikuõpetaja peaks eelkõige saama keskenduda Jumala sõna kuulutamisele.

Konverentsi lõpus valiti aasta juhatuse esimeheks Mõisküla koguduse juhatuse esimees Kunnar Keres, keda premeeriti reisiga Iisraeli. Konverents võttis vastu toetusavalduse EELK Konsistooriumile, milles peeti lubamatuks homoseksuaalse elustiili propageerimist vaimuliku poolt.

Meil on ees aasta kõige pimedam aeg. Ometi võime tänulikuna nautida toasooja. Süüdakem siis õhtuti küünlad oma kodudes, kuid mitte ainult, süüdakem küünlad ka südametes, sest jõulud on tulemas.

Aga sellest juba pikemalt järgmises lehes.

Rõõmu südamesse ka aasta kõige pimedamal ajal!