Imavere valla territooriumil registreeriti 2010 aasta 6 kuuga kokku 11 kuritegu, 2009 aasta samal perioodil oli see arv 39, seega on sellel aastal 28 kuritegu vähem registreeritud. Kuritegude toimepanemise märkimisväärne langus on tingitud sellest, et Imavere vallas avastati möödunud poolaastal Karistusseadustik § 209 (kelmus) järgi üle kümne kuriteoepisoodi, käesoleval aastal aga õnneks mitte ühtegi juhtumit. Liikluskuritegude osakaal on eelkõige sõltunud tabatud joobes sõidukijuhtide arvust, kuna aga 2009 aastal jõustus seadusemuudatus, mis muutis joobes juhtimist puudutava kuriteoliigi sisu, siis ei saa neid andmeid enam adekvaatselt võrrelda käesoleva poolaastaga. Kui varem sai joobes sõidukijuhti kriminaalkorras vastutusele võtta eelneva kehtiva väärteo korral siis kehtiva seadusega, kui alkoholi lubatud piirmäär väljahingatavas õhus ületab lubatu, järgneb juba kriminaalvastutus. Kuritegudest registreeriti vargusi 3, kehalisi väärkohtlemisi 1 ja mootorsõiduki juhtimist joobeseisundis 2.

Väärtegude toimepanemisi avastati Imavere valla territooriumil 2010 aasta 6 kuuga kokku 94, möödunud aasta samal perioodil 152. Valdav enamus väärtegudest moodustavad aga liiklusalased õiguserikkumised.

Põhilised väärteo rikkumised Imavere vallas 2010 aastal olid järgmised: Liiklusseaduse rikkujaid 45

  •                         juhtimisõiguseta 2
  •                         joobes juhtimine 2
  •                         kiiruse ületamine 5
  •                         kergliiklejad 2
  •                         muud rikkumised 14

Alkoholiseaduse rikkujaid 3 Teeseaduse rikkujaid 24 Autoveoseaduse rikkujaid 4 Karistusseadustiku rikkujaid 8 Liikluskindlustuse seaduse rikkujaid 1 Kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse rikkujaid 6

Kõik kodanike teated, mis saabuvad politsei lühinumbril 110, fikseeritakse politseiandmebaasis. Sama toimib ka dokumendi kujul või mõnel muul viisil. Kui teate põhjal pole võimalik õiguserikkujat kindlaks teha, sisestatakse vastav tea-de andmebaasi, et seda oleks võimalik kasutada järgmiste rikkumiste uurimisel ja avastamisel. Iga teatamata õiguserikkumise korral võib pahategijal jääda mulje tema karistamatusest ning ta jätkab süütegude toimepanemisi. Ainult tänu heale koostööle ja üksteise abistamisele, võime loota parimaid tulemusi kuritegude ennetamisel ja tõkestamisel. Jätkuvalt on politsei valmis kohalikul tasandil arendama pidevat koostööd turvalisema elukeskkonna nimel kohaliku omavalitsuse ja kogukonnaga.

Soovin Imavere valla kodanikele positiivset ellusuhtumist ja veelgi paremat koostöötahet.