Kuivatihoone on taastatud kahekorruselisena, I eta-pis valmib leivamuuseumituba. II etapis on kavas välja ehitada abiruumid ja ülakorrusel asuvad majutusruumid.

I etapi toetuseks eraldas LEADER Lõuna-Järvamaa Koostöökogu 1 milj. krooni.

KÜSK mittetulundusühenduste tegevusvõimekuse programmi toetusel on ellu viidud projekti ”Imavere elu edendamine läbi kodanikeühenduste koostöö” plaanitud tegevused

Teeme Ära talgute toitlustamine ja rinnamärgid osalejatele, MTÜ-de ümarlaua asutamine, rahvusvahelise vabatahtlike laagri ja kohalike noorte suvelõpupiknik Eistveres ja õppeekskursioon Lõuna-Eestisse.

Kodanikuühenduste Sihtkapitali ja LEADER programmi (Sotsiaalkapitali projekt) rahastusel toimus väljasõiduseminar Imavere valla kodanikeühendustele. Tutvuti aktiivsete vabatahtlike tegemistega Võru- ja Põlvamaal. Väljasõiduseminaril osales 17 inimest erinevatest organisatsioonidest.

Esimene külastusobjektoli MTÜ Lasva Käsitööselts ja Lasva Maarahvaõpistu.

Sirje Kuuseorg, juhatuse esimees, tutvustas seltsi ja enda tegemisi 15 aasta jooksul. Maarahvaõpistu põhitegevus on maanaiste käsitööalane koolitus, kodukultuuri ja ilumeele arendamine. Seltsil on tugevad rahvusvahelised sidemed. Toimib vabaharidusliku koolituse ja mitmete fondide toetusel.

Vaatasime ka Lasva veetorni ja valla teisi külastusobjekte.

Teine huvitav kohtumine oli Vastseliina Vallavalitsuses, kus oma tegemistest rääkisid paljude kodanikuühenduste liidrid. Aktiivselt tegutsevad külaseltsid ja naiste käsitööselts, eraldi märkimist väärib meesteklubi, kes on paljude huvitavate ürituste algataja ja läbiviija.

Järgmisel päeval võõrustas meid Hurmioru Selts. Oma mõtteid ja kogemusi jagas meiega juhatuse liige Kalev Lindal. Tema valis meile ka külastatavad objektid ja tutvustas Varbuse mõisa arendusprojekti, millega ta ise viimastel aastatel aktiivselt on tegelenud.

Tutvusime Hurmioru Seltsi ettevõtmistega, kelle ”katuse ”all tegutseb Hurmioru perering, kes pakub erinevaid turismiteenuseid. Liikmed on põhiliselt Kanepi vallas. Mõned ka Kõlleste, Laheda ja Põlva vallast. Pereringiga on ühinenud 33 talu ja ettevõtet, külastasime Savi ja Krimmi talu, Varbuse postijaama (Eesti Maanteemuuseum), Kanepi Vallavalitsust ja Rahvamaja.

Reis andis osalejatele uusi mõtteid ja innustas meie kodanikeühenduste liikmeid edasi tegutsema.

Suur tänu õppereisi korraldamise eest Amino Põldarule, kes lisaks giiditeenusele pakkus meile ka suurepärast majutust oma isatalus.