Oleme läbi viinud kaksteist koosolekut, kus oleme võtnud seisukoha laekunud avalduste ja taotluste osas. Lähtume nii riigi kui ka Väätsa vallavolikogu õigusaktidest. Aluseks võtame alati leibkonna sissetulekud ja tervisliku seisundi. Ei saa salata, et sel aastal peame meile eraldatud eelarve osa hoolega jälgima, sest maksude laekumine on võrreldes eelnevate perioodidega väiksem. Seetõttu on kõigil toetuste taotlejatel vaja ausalt esitada ja tõestada leibkonna sissetulekud. Samuti on toetuste saanutel kohustus vajaduse korral anda aru toetuse kasutamise kohta.

Peame esmatähtsaks lastega perede toimetulekut. See on ka põhjus, miks volikogu hääletas sotsiaalhoolekande töötaja ametikoha loomise poolt. Komisjoni esimehe poole võib pöörduda kõigi muredega. Püüan esindada ka vanaduspensionäre, kelle hulka ise kuulun.

Tervishoiu- ja sotsiaalkomisjonis on läbi arutatud kõik vallale tähtsad otsuseeelnõud. Pikemalt on peatutud arengukaval ja põhimäärusel. Komisjoni esimees osales põhimääruse koostamise komisjonis. Valminud on terviseprofiil, mis tõi välja nii mõnegi kitsaskoha valla arengus. Terviseprofiili tuleb täiendada ja ümber vaadata igal aastal.

Pidasime oluliseks, et kutsume vallakodanikud piirkonniti kohtumistele vallajuhtide ja komisjoni liikmetega, et täpsemalt lahti rääkida toetuste andmise alused ja põhimõtted – kes ja milliseid toetusi saavad. Samuti soovime vallakodanikelt teavet sotsiaalsete probleemide kohta valla erinevates piirkondades.

Kohtumised oleme planeerinud järgmiselt:
18. novembril Väätsa kodanikumajas,
23. novembril Reopalu kogudusemajas,
30. novembril Lõõlas Kaitseliidu õppekeskuses ning
7. detsembril Piiumetsa töökojas.
Algus kõikjal kell 18.
Kohtumiseni teie piirkonnas!