Muidugi on uus maja ilus, puhas, avar ja võimalusterohke. Püüame anda endast parima, et see säiliks ja ruumid täituksid mitmekülgse tegevusega.

Siin käiakse mängimas, sõpradega suhtlemas. Esimesel kuul registreeris 12 päeva jooksul, mil maja oli avatud, oma külastuse 293 6–15aastast noort. Lisaks on noortekeskusega tutvumas käinud vallakodanikke ja ka külalisi teistest noortekeskustest ning valdadest. Kolleegid Pärnu- ja Harjumaalt on vaimustuses – oleme meiegi. Noored Saku vallast aga leidsid, et nende kelder on omasem, pole nii euro.

Programmi „Tagasi kooli“ raames käis meie noortekeskuse vabatahtlik projektijuht Mikk Merekivi Järvakandi Gümnaasiumi 7.–9. klassi õpilastele rääkimas endast, oma elust ja tööst. Samas said noored täita ära väikese küsitluslehe, mis puudutas nende huvisid ja soove uues noortekeskuses. Selle küsitluse tulemuste ja seal avaldatud soovide täitmisega asume kindlasti esimesel võimalusel tegelema. Ja seda ikka selleks, et bussijaama ja muude sääraste paikade asemel tuldaks sooja ning hubasesse noortele mõeldud koosolemisekohta.

Mida ja kellele oleme siis pakkunud?

Esimese huviringina alustas tikkimisring, koos käiakse esmaspäeviti Maiu Tiigi juhendamisel. Tüdrukutele meeldib. Valminud on ka esimesed kaunid meistriteosed.

Kaberingi juhendab oma ala asjatundja Pille Lepp. Pealtnäha lihtsal mängul on palju saladusi ja nõkse. Tänaseni on asjast huvitunud nooremapoolsed mängijad, ootaks aga ka vanemaid huvilisi põhikooli- ja gümnaasiuminoorte seast. Oleks ju vahva, kui Järvakandis kabemänguhuvi ei raugeks. Läbi aegade on maakondlikel kabevõistlustel nii mõnigi silmapaistev tulemus koduvalda toodud.

Klaasiringi tegevust alustasime klaasiteemalise loenguga noortekeskuses. On ju klaasipealinna inimestel lausa hädavajalik tutvuda selle materjali võimalustega. Kaja Vaikre on andnud nõusoleku korraldada klaasiõhtuid, kindlasti on sinna oodatud lisaks noortele ka vanemad huvilised olenemata east. Klaasiring toimub teisipäeviti Pargi 1 II korrusel (teenindusmajas) kell 18–20 KLAASITOAS.

Noortekeskuses korraldatakse ka teisi teemaõhtuid. Nii oli 13. oktoobril taas noortekeskuses külas Mart Laar (seekord ajaloolasena), kes esines kohalolnud ligi kolmekümnele huvilisele (tõsi, publiku hulgast puudusid pea täielikult noored kuulajad) loenguga metsavendlusest.

Teematoa projektiga on noortekeskuse kasutajate käsutuses 14 erinevat lauamängu. Mitmed tuntud ja levinud mängud leiavad sagedast kasutamist, mõned aga ootavad selgeksõppimist ja -õpetamist. Väga soojalt on vastu võetud WII-mängud. Lauatennis ja lauajalgpall ei seisa aga kunagi üle viie minuti kasutajateta.

Jätkuvalt ootame noori heade ideede ja tehatahtmisega külastama maja, mis seisab metsaveerel kultuurihalli taga.