Päev algas ühise hommikuvõimlemisega. Seejärel jagati klassid gruppidesse ning asuti tegutsema vastavalt päevaplaanile.

Algklasside õpilastele andiss kooli vilistlane ja kaitseliitlane Triinu Selter miniellujäämiskoolituse. Lastele õpetati, kuidas ohutult metsas viibida, jagati näpunäiteid, mida eksimise või väikese vigastuse puhul teha, ning tutvustati Kaitseliidu tegevust. Päeva lõpus osaleti viktoriinis, kus tuli kasutada päeva jooksul saadud teadmisi. Parim võistkond võitis rändkarika – alpi saapa.

Tänavune jalgrattamatk viis 5.–12. klassi 26 õpilast ja neli õpetajat Mukre rabasse. Ilm oli ilus ning sobis matkamiseks suurepäraselt. Ligi 25-kilomeetrisele teekonnale pidasid vapralt vastu kõik. Rabas tutvustas bioloogiaõpetaja Reet Merenäkk erinevaid rabataimi ning käidi matkarajal. Tähelepanu pöörati ka keskkonnahoidlikkusele. Jalgratturid kostitasid end kohapeal valmistatud grillroogadega.

Need, kes ei soovinud või ei saanud kiivri puudumise tõttu matkal osaleda, läksid Järvakandi ümbrusesse orienteeruma. Enne starti osalesid orienteerujad Kadrin Karro joogatöötoas, kus räägiti inimese organismi toimimisest ja õigest rühist ning hingamisest. Orienteerumine ise oli eelmise aastaga võrreldes pisut keerulisem, sest aleviümbruses tuli liikuda vaid kaardi abil ning kontrollpunktides ei olnud õpetajaid. Kuid kõik 40 õpilast said edukalt hakkama ning tublimaid ka autasustati.

Joogas osalenud vanemad neiud said lisaks loengule osa ka praktilistest joogaharjutustest, mis olid heaks soojenduseks järgnevaks tantsutrenniks. Showtantsu workshop’i juhendas DanceActi tantsutreener Kylliki Lugna, kelle intensiivne füüsiline trenn ja tants panid nii mõnegi noore silmad särama. Rõõm oli näha, et ka õpetajad tantsisid aktiivselt kaasa.

Võib öelda, et jäime korraldatud üritusega rahule. Kuigi tantsuline töötuba võis esialgu oma tugeva füüsilise treeninguga noori pisut ehmatada, tundub, et see neile siiski meeldis. Seda näitab ka uue TantsuStuudio liikmete arvu hüppeline kasv.