Minu tööpäev 8. novembril 2010:

Püüan alati jõuda kohale enne tööpäeva algust, et kindlasti saada paberlehed lugemiseks enne teisi – muidu ei pruugi neid enam leida. Iga pausi ajal püüan vaadata üle Keila linna kodulehe foorumi, Keila linna Facebooki (edaspidi FB) lehe, e-kirjad ja netimeediakanalid. Sageli selgub sealt mõni ülesanne, mis nõuab kohest reageerimist ja pöörab senise päevaplaani pahupidi.

7.50. Jõuan Keilasse, teen väikese ringi kesklinnas.

Kell 8.00 jõuan töölaua taha. Loen läbi ajalehed, teen arhiveerimiseks koopiad lugudest, mis puudutavad Keilat.

9.00 Lähen välja – vaja vaadata, kaugele on Jaama platsi asfalteerimisega jõutud. Kasutades ilusat ilma, haarasin kaasa fotoaparaadi, et teha linnavalitsuse fotoarhiivi mõned pildid. Selgub, et Jaama plats on nädalavahetusel asfalteeritud, kuigi pidid lõpetama esmaspäeval. Vihjan asjaomasele ametnikule, et värske asfaldikiht vajaks kiiret libedusetõrjet. Järgmine tund kulub pildistamisele. Sealhulgas sõidan ka Tammiku teele, mille seisukorrast oli FB-s juttu. Pärast jagan kogetut asjaomastega. Nagu ka mitut muud tähelepanekut.

Kell 11 – jõuan taas laua taha. Koostan laekunud info põhjal mõne uudise, täiendan ürituste kalendrit, tõmban pildid arvutisse ja töötlen neid. Vahepeal on mitu telefonikõnet ning vestlust. Vastan mõnele e-kirjale. Sealhulgas Harju Elu ajakirjaniku küsimustele.

13.30 – kõht läks tühjaks. Lõunatades lepin kokku fotoreportaaži uues koolimajas. Tagasiteel teen ringi, et näeks kergliiklusraja ehituse edenemist. Keilas ringi liikudes teen alati peatusi, et tervitada inimesi ja uurida, kuidas läheb – kogumaks infot võimalike uudiste tarbeks.

15.00 Võtan ette paberi ja hakkan mõtlema – ideid ja maketti ühe erilehe tarvis. Võtan vastu telefoni, kõnede ajal vaatan uudistevoogusid. Maketti valmis ei saanud.

15.45 – näppan aja endale, viin lapse pikapäevarühmast koju.

16.00 - tagasi laua taga. On laekunud infot, mille põhjal saan vormistada uudise kodulehele. Laen nädalavahetusel toimunud ekstreemspordi Keila meistrivõistluste pildid kodulehe galeriisse. Samal ajal jälgin foorumit, FB lehekülge ja uudistevoogusid. Minu tegevust katkestavad telefonikõned ja mõni kolleeg.

Päeva kestel olen saanud 22 arvestatavat e-kirja, vormistanud 6 teksti, millest üks läks kodulehele, teised kalendrisse või FB-sse.

Kell 19 jõuan koju. Õhtu jooksul vaatan arvutist tööasju veel kahel korral.