Koolimajas liikusid hommikust alates Pipid, erinevad printsessid, Punamütsikesed, röövlid jt eri raamatutest pärit kangelased. Pärast õppetundide lõppu toimus kooli saalis suur pidu, kus klassid esitasid lavastusi tuntud lasteraamatute põhjal, oli ka omaloomingut. Näiteks 4. klass lavastas kooli hommikuse bussiringi. Nägime ka kaasaegset Punamütsikese lugu 9. klassilt, kus peategelaseks vaimust vanaemale külla tõttav tänapäeva väikelaste lemmik Lotte. 1. klass koos klassijuhataja Relika Kalbusega oli hädas suure naeriga, mis lõpuks kõigi tegelaste abiga maast kätte saadi. 2.–3. klass oli külas Väikesel Nõial, kes korraldas luuatantsu asemel hoopis rehatantsu ja 6. klass näitemängus oldi hädas röövlitega, kes teiste asju näppasid.

Kui etteasted said vaadatud, algas raamatutegelaste disko, mille katkestas veel üks esineda sooviv trupp. Nimelt soovisid õpetajad esitada oma lugu Lumivalgekesest ja 7 pöialpoisist, kus kuri võõrasema Arvet tahtis olla maailma parim arvutaja. Selleks pidi ta arvutama paremini kui printsess Valdis, kes elas pöialpoiste juures. Suure arvutamise tagajärjel kukkus printsess Valdis surnult maha ja õnnetutel pöialpoistel oli tegemist, et värvata prints Relikat teda äratama.

Rõõmsa peo lõpetas parimate, põnevamate ja originaalsemate tegelaste autasustamine, valiti ka parimad etteasted.

Järgmine lugemisaastale pühendatud üritus toimub meie koolis 7. detsembril ja selleks on raamatulaat, kus kõik soovijad saavad ära anda või vahetada raamatuid, mida nad ise enam ei vaja. Loodetavasti leiavad teised neist veel rõõmu ja lugemisnaudingut.

Seoses lugemisaastaga ootab annetusi ka meie kooli väike raamatukogu. Kodulehel saab näha raamatute nimekirja, mille hulgast valime alates 5. klassist kohustusliku lugemisvara või kasutame koolitundides. Kui kellelgi on mõni nimekirjas olev raamat ära anda, oleme abi eest väga tänulikud.