IV Ürituse eesmärgid-
EI SAA ARU:
- Kuidas saab luua õpilastele paremad võimalused omakultuuriga tegelemiseks kord õppeveerandis toimuv üritus ja millest on need võimalused paremad?
- Kuidas saab võrrelda üksteise tegemisi, kui koolid tutvustavad neidsamu tegemisi erinevates vanuseastmetes ( seega ilmselt täiesti erineva metoodikaga)? Jah, näidata saab küll!
Ülejäänud eesmärgid on aktsepteeritavad, olen täiesti nõus.

V Ürituste teemad.
Siin on kaks teemat, mõlemad head.
1) Kohaliku rahvakalendri kombestiku tutvustamine,
2) Tutvumine mingi Setomaa erineva paigaga. Muuaseumi ühiskülastust ja muuseumitundi on raske läbi viia korraga nelja kooli õpilastega. kui igast koolist 10, saab kokku 40 + õpetajad.
Varem ettevalmistatud omakeelne kava - see pole teema!

ETTEVALMISTUSTÖÖD:
Kahtlen, kas ikka kõik läbimõeldud täiendused jõutakse edastada vallajuhtide, koolijuhtide õpetajate poolt koordinaatorile 18. augustiks.

Kindlasti pole reaalne esitada konkreetne ürituse teema, aeg 19. augustiks koordinaatorile, arvan, et ollakse veel puhkusel. Ja millegipärast usun ka, et esimestel tööpäevadel on palju teha seoses uue üppeaasta algusega.

ISIKLIK ARVAMINE
Mulle kohe üldse ei meeldi, ei ole lihtsalt vastuvõetav, kui sellise suure kasvatustöö lõigu konkreetseid teemasid ning meetodeid, milleks on pärimus ning selle õpetamine ,hakatakse mulle kusagilt ette kirjutama. Milline institutsioon ta välja pakkus selles variandis, ka ei tea. Teada on vaid fakt, et Meremäe Vallavalitsuses 11.augustil.

Lugupeetud töötegijad, kas poleks võinud, isegi ainult viisakuse pärast, kutsuda selle tervet õppeaastat hõlmava ürituste seeria väljatöötamise juurde ka tööga ehk kõige rohkem seotud - pärandkultuuri õpetajad?