Kuna 1. juuni on lastekaitsepäev, siis sel päeval olid kõik valla kõige pisemad s.o 2009 a-l sündinud vallakodanikud oodatud koos vanematega vallamajja. Iga valla pisike kodanik sai vallavalitsuse poolt endale mälestuseks nimelise hõbelusika. Jaanituled süüdati mitmel pool meie vallas, peetud sai Mikitamäe ja vana kombe kohaselt ka Käre jaanituli, mis toimus vana kalendri kohaselt.

Sel suvel valmis Karisilla külaplatsil külatare, mis avati sisseõnnistamise ja peoga.

Rõõm on tõdeda, et ka meie vallas jagub endiselt inimesi, kes peavad sporti oma elu lahutamatuks osaks, kuna tulemused erinevatel spordiüritustel kõnelevad enda eest. Osa võeti Valdade Liidu spordipäevast, Eesti Valdade suvemängudest ning Peipsi Suvemängudest, mis sel aastal toimusid Palal.

Selle suve keskseks üritused meie koduvallas oli kindlasti seto kuningriigi päev, mis ilusa ilma tõttu oli eriti populaarne ja suure külastatavusega. Kohal oli president koos abikaasa ja tütrega ning veel mitmeid prominentseid külalisi. Siinkohal tahaksin tänada kõiki , kes abistasid nii nõu kui jõuga, kuna ilma abita pole võimalik sellist suurt üritust korraldada. Aitäh abi pakkumast.

Latsipäiv peeti sel aastal Laossinas, millest võttis osa ka presidendipere.

See suvi on märkimisväärne ka oma sibula-ja kalalaada poolest, mis toimus juba kümnendat korda. Hommikune halb ning vihmane ilm küll peletas mingil määral külastajaid, kuid tõelisi laadalisi see vahvast üritusest eemale ei peletanud. Esmakordselt oli laadaprogrammis ka teemakohane kalasupi konkurss, mis rahvale suurt huvi pakkus. Suppe hindasid laadakülastajad ise ning zürii. Kahapeal sai vaadata ka seppade tööd ning jälgida puuskulptuuri valmimist ja maitsta kohapeal valmistatud metssealihast kotlette ning barbequeliha.

Teguderohke suvi seljataga ning talv peagi ukse ees, aeg teha sporti ja hoolitseda oma tervise eest. Sel aastal on taas võimalus kõigil kasutada Värska spordisaali igal reedel alates 15. oktoobrist kella 17.30-19.00. Selleks tarbeks on käima pandud ka buss, mis väljub 17.15 vallamaja eest. Ootame rohket osavõttu.

Vallamaja keldris on end sisse seadnud noortekeskus, kus kõik valla noored saavad aktiivselt erinevate tegevustega kaasa lüüa. Täpsem info peagi saadaval infostendidel.

Ilusat sügist ja peatse kohtumiseni uutel ettevõtmistel ja üritustel.