Imavere vallas on kaks kohta, kus on välja pakutud alternatiivsed (punane-roheline-sinine) lahendusvariandid: Käsukonna küla, kus tee saab jääda vanale trassile ja minna läbi küla, nagu praegu või minna külast lääne poolt mööda; Paia risti piirkond, kus põhitee saab teha praeguse ristmiku juures mõnesajameetrise õgvenduse või hoopis mõne kilomeetrise õgvenduse.

Parema tulemuse nimel küsis maavanem ka omavalitsuste seisukohta trassi alternatiivide valiku osas. 17.06.2010. a otsusega nr 30 valis Imavere Vallavolikogu Käsukonna küla juures külast mööduva rohelise alternatiivi ja Paia ristmiku juures sinise alternatiivi. Omavalitsusel oli otsustamisel abiks varem olnud eskiisi avalik väljapanek koos aruteluga ning ka keskkonnamõju eelhindamise aruanne, kus olid välja toodud erinevad mõjud, kuid ei olnud esitatud eksperdi eelistust – maavanema soov oli, et kohalik omavalitsus kaaluks ise erinevaid mõjusid.

Septembri alguseks valmis trassivariantide kohta ka tasuvusanalüüs, mis luges Paia ristmiku piirkonnas nii rohelise kui sinise alternatiivi majanduslikult tasuvaks, kuid rohelise rohkem tasuvaks. Ka on rohelise variandi oluliseks tugevuseks kogu trassi lühenemine peaaegu kilomeetri võrra, mis toob kaasa 10’000 liikleja korral ööpäevas olulise kütuse ja sealt tuleneva kahjulike heitmete paiskamise keskkonda. Sinisel variandil on jälle 300-meetrises mõjualas oluliselt vähem majapidamisi. Rohkem kriteeriume on ära toodud keskkonnamõju strateegilise hindamise vahearuandes.

Maavanem korraldas oktoobri alguses Imaveres täiendava koosoleku, kus tutvustati majandusanalüüsi tulemusi ja paluti volikogul üle vaadata varasem otsus. Imavere Vallavolikogu 21.10.2010. a otsus nr 54 tühistas varasema otsuse ja uut otsust ei teinud. Vallavolikogu soovis uue otsuse tegemiseks täiendava arutelu korraldamist.

16. novembril 2010. a kell 17.00 toimub vallamajas koos volikogu liikmetega uus arutelu, kus veelkord tutvustatakse trassivariante, keskkonnamõju hindamise tabelit ja tasuvusanalüüsi tulemusi. Ka peaksid seal nii sinise kui rohelise variandi pooldajad tooma välja omapoolseid argumente. Maavanem ootab volikogult lõplikku otsust novembri kuu jooksul.