Kodu rajada soovijad esitasid avalduse vallavolikogule. Sõlmiti notariaalne hoonestusõiguse leping 36. aastaks, selle järgi pidi hoonestaja nelja aasta jooksul ehitama krundile valmis elamu.

Peale kasutusloa väljastamist st. elamu valmimist on hoonestajal võimalus võõrandada kinnistu hinnaga 1 kroon ruutmeeter.

Tänaseks on nelja pere elamud valminud ja nende kodud ehivad elamurajooni.

Mis saab edasi? Kehtivad hoonestusõiguse lepinguid on veel 2. Vabu elamukrunte on üheksa. Vald võttis kohustuse rajada elamurajooni kõik kommunikatsioonid lootuses, et oma kodu rajaksid siia eelkõige kohalikud inimesed või Imavere ettevõtetes tööl käivad inimesed. Tegelikult on huvi kodu rajada olnud üllatavalt väikene. Tingimused on üpris soodsad. Inimese kulutused krundi soetamiseks viidud võimalikult väikeseks.

Volikogu eelarvekomisjonis oli teema arutamisel ja seal jäi kõlama mõte, et tulevikus võiks hoonestusõiguse seadmisest loobuda ja vabad krundid panna müüki avalikul enampakkumisel.

Seega on oma kodu rajada soovijatel viimane võimalus kasutada soodsat võimalust elamukrundi soetamiseks. Täiendavat informatsiooni vabadest kruntidest ja hoonestusõiguse seadmiste tingimustest saab vallamajast.