Püha öö, Püha Jõuluöö sõnum on rõõmusõnum.

See sõnum kuulutab, et inimlapse lunastus on alanud.

Jumal on siia maailma sündinud lapsena.

Ja igaühele, kes teda on oma südamesse vastu võtnud, on püha ristimise sakramendi läbi kingitud Jumala lapse õigus.

On imeline, et Jumal on valinud oma hälliks just inimese südame. Selleks, et igaüks leiaks oma jumaliku palge. Ta on sündinud siia maailma, et meid aidata inimeseks olemise teekonnal.

Ta on sündinud siia, et tunnistust anda, et iga inimlast, kes Jumalale oma usu ja lootuse paneb ootab ees lootusrikas tulevik. Kui ta vaid ise seda oma südames usub. Kui ta vaid ise seda Jumalalt paluda tihkab.

Tihti nimetavad inimesed Jumalalapse sündimist siia maailma, paari tuhande aasta taguseks imeks. Kui me mõtleme vaid, et neitsist sündinud Jeesuslaps on meid muutmas paremaks.

Meie eluski on nii, nagu selles armastatud Petlemma looski, et meie oleme kutsutud nagu Joosep ja Maarjagi olema oma lastele headeks saatjateks.

Vanemad on oma lastele headeks saatjateks lapsepõlvemaalt täiskasvanute maailma.

Püha jõulusündmuse saladus on Jumala aukartuse saladus, see sisendab meile aukartust Jumala, aga ka iga inimese elu vastu. Selle ainulaadsuse, selle kordumatuse vastu. Jõulusõnum tahab meid taas kutsuda üles, otsima jumalanäolisust igas ühes. Igas ligimeses. Ta kutsub meid Jumala palet taas avastama iseendis. See kutsub meid olema lapse kombel rõõmus ja lootuses, et me mitte keegi suure inimese kombel ei loobuks rõõmustamast. Ja teadkem, kus iganes meid ka armastus ei puudutaks, kogeme me taas inimeseks saamise imet.

Soovin Sulle armas Vastseliina kihelkonna rahvas algavaks jõuluajaks usku, lootust ja armastust  Miks just neid? Usk hoiab Sind elus õigel teel, lootus näitab Sulle  õiget suunda ja armastus paneb Sinu hinge sädelema.