Mitmekesistamiseks ja raamatuvaliku suuren­da­mi­­­seks on tellitud raamatuid ka teistest maakonna raa­­­­matukogudest. Hea koostöö on olnud Vastseliina raa­­­­matukoguga, Võru Lasteraamatukoguga ja Võ­ru­­­maa Keskraamatukoguga.

Sel aastal sai toodud ära Luhamaa raamatud ja rii­u­­lid Misso. On suurenenud Luhamaa elanike kü­las­­­tus­­te ja lugejate arv Misso raamatukogus. Ära ta­haks märkida endist raamatukoguhoidjat Airi Oja­met­­sa ja Anne Neverovskajat, kes vaatamata kau­­gu­­se­le, on too­nud lugejaiks ko­gu oma pere. Mis­­so suu­rimad lu­gejad on Hel­ve Muhina, Tiiu Kolk, Tiia Kukk, Uku Hakk. Tihedalt kü­lastavad noor­test meie lu­ge­mis­­saali Airi Pin­dis, Kerli Zirk ja Ma­ri­liis Tsvet­kov. Uusi lugejaid on aasta jook­sul li­san­­­du­nud 26. Siin on oma osa ka AIP-il. Aktiiv­se­maks  ka­sutajaiks on muu­­tun­ud noor­­­­te kõr­val pen­sio­­­­ni­ea­li­sed.

Tahaks nimetada ka mõnd kordaläinud üritust. Eu­­ro tulekut tutvustav üritus, õpilaskodus toimunud luu­­leõhtu, arvutiõpe vanemaealistele, turvatubade kü­­lastus, hingedepäeva esinemine koolis jpt. Raa­ma­­tukogus töötab ka oma õpiring, kus sel sügisel alus­­tasime rahvuslike kõlavööde kudumise õpet.

On ju raamatuaasta üleskutse tuua rohkem lu­ge­jaid kogudesse lugema, raamatuid vahetama, te­ge­le­ma oma hobidega, mõtteid vahetama elu üle.

Soovin Teile kauneid jõule ja uusi kohtumisi alati sõb­ralikus ja ootavas raamatukogus.