Jõulusõnum on sõnum sellest, et meile on sündinud Päästja. Aga mida see tähendab? Päästmist vajab ju ainult see, kes on mingisuguses hädas või ohus. Mis on see oht, millest Jeesus tuli meid päästma?

Sõnum sellest, et Jumala Poeg sündis meie maailma, saab elavaks ja aktuaalseks alles siis, kui me õpime tundma Jumala tõde meie enda inimlikust olukorrast. Piibel ütleb, et kõik inimesed on pattu teinud ja on ilma jäänud Jumala kirkusest. See tähendab, et kõik inimesed on patu pärast teel igavese hukatuse poole. Sellepärast saatis Jumal oma Poja maailma. Nii, nagu ütleb Johannes oma evangeeliumis: “Sest nõnda on Jumal maailma armastanud, et Ta oma ainusündinud Poja on andnud, et ükski, kes Temasse usub, ei hukkuks, vaid et tal oleks igavene elu.”

Jeesus sündis Petlemmas ja suri ristil, kui oli veidi üle 30 aasta vana. Jeesus on ainus inimene, kes on elanud täiuslikku elu ilma ühegi patuta. Aga Ta võttis meie patud enda peale selleks, et meie võiksime andeks saada. Ta võttis meie süü enda peale, et meie võiksime usu kaudu Temasse saada Jumala lasteks. Jeesus ei jäänud hauda, vaid Ta tõusis üles surnuist. Jeesus elab ja usu kaudu Temasse võime meie saada osa igavesest elust.

Jõulude ajal on tavaline teha üksteisele kingitusi. Jeesus on Jumala kingitus meile. Usk Jeesusesse on suurim kingitus, mille inimene kunagi võib saada. Jumal pakub meile seda kingitust, kui Ta laseb meil kuulda rõõmusõnumit Päästjast, kes on sündinud. Soovin, et saabuval jõuluajal saaks sõnum Päästjast meile elavaks. Soovin, et meist igaüks võiks osa saada sellest suurimast kingitusest.

Soovin kõigile ilusat ja õnnistatud jõuluaega!