Olen arvamusel, et tõeline jõulutunne tuleb meie endi südamest. Seda ei saa luua kõiki ümbritsev kommertslike asjade küllus ega ekraanidelt ning ajakirjandusest peale pressiv „pühade” info. Usun iga inimese võimalust leida üles just see hetk, mis on temale, seoses aasta lõpuga, kõige olulisem. Leidke enese jaoks hetk ja lubage endale rahu ja vaikust.

Möödunud aastat kokku võttes ei hakka seekord lugejat arvude ettelugemisega ega kulutatud rahasummade suurusega koormama. Midagi on tehtud, aga teostatud tööde hulk oleks olnud suurem, kui see palju kirutud lumerohkus poleks nii suur olnud. Paar korda tuli aasta jooksul eelarvet parandada ja leida lisavahendeid lumelükkamise arvete tasumiseks. Mis tehtud, see tehtud ja möödunust rääkimine asja paremaks ei tee. Nüüd on vaja mõelda homse päeva peale ja leida võimalusi, kuidas taas lumerohke talvega toime tulla. Kahe talve vahele jäänud aja jooksul tehti valdade poolt üksikult kui ka omavalitsusliitude kaudu Vabariigi Valitsuse aadressil päris mitmeid avaladusi lumerohkuse tõttu tekkinud eelarve aukude lappimiseks, aga taas jäid need avaldused loodetud tagajärgedeta. Vähemalt suvised tormid

halastasid meile ja võrreldes mõne teise vallaga olid meie hoonete purustused üsna väikesed või pigem olematud.

Möödunust rääkides jääb mul veel üks okas hinge kriipima ja see puudutab Ulvi mõisa ning selle remonti. Päris mitu pikka kuud oleme pidanud mööda laskma, ilma et mingit edasiminekut remondi alustamisest näha on. Kuigi reaalselt tegevust polnud maja peal tunda, on meilitsi, kirjade teel ning koosolekute ruumides selle probleemiga pidevalt tegeletud ja täna ollakse punktis, kus ehitajad on lubanud peale aastavahetust töödega alustada.

Me kõik loodame, et uus aasta tuleb eelmisest parem. Lootus on Eesti inimest raskel ajal alati toetanud ja teeb seda ka edaspidi. Ja kui raske on siis ikkagi meie tänane päev? Liiga kiiresti jõudsime selle paari aasta taguse lahedama olukorraga harjuma hakata. Eestlase kohta on käibel mitmeid väljendeid, mis just meie halvemaid iseloomujooni võimendavad. Aga meil on ka mitmeid häid omadusi. Laseme siis nendel domineerivateks saada ja oleme tulevikus rohkem sõbralikud, töökad, sallivad, abi pakkuvad, rõõmsameelsed. Neid omadusi on meil kindlasti veel ja veel, seepärast leiame me need endis ülesse ja näitame kõigile järgmisel aastal oma positiivsemat poolt.

Kaunist jõulurahu kõigile ja head uut algavat aastat.