Seni on meil läinud suhteliselt hästi, kuid Jõgevamaal tervikuna on alanud talvel olnud juba mitmeid õnnetusi ja teelt väljasõite, sest sõidukijuhid ei ole arvestanud talviselt libedaid teeolusid ega valinud teeoludele vastavat sõidukiirust. Midagi pole parata – talvisel ajal jõuavad kiiremini ja tervena kohale need, kes sõidavad aeglasemalt ja kes kasutavad ikka korralikke, mitte kulunud talverehve.

Rohke lume korral tekivad maanteede äärde kõrged lumevallid, mis piiravad juhi vaatevälja ning juht peaks alati arvestama ootamatu võimalusega, et keegi võib selle lumevalli tagant ootamatult teele astuda.

Autojuhtide kõrval peavad ka jalakäijad olema hoolikad ning mitte astuma sõiduteele ootamatult ja enne tee ületamist veenduma selle ohutuses, eriti pimedal ajal. Ka peaksid jalakäijad arvestama sellega, et libedal ja lumisel teel on sõidukite peatumisteekond tükk maad pikem.

Siinkohal ei saa jätta veelkord meelde tuletamata kohustust kanda helkurit. Keegi on öelnud, et helkur on kõige odavam elukindlustus, seda enam, et mitmesuguseid helkureid, helkurpaelu ja helkurveste on võimalik poodidest ja tanklatest osta päris soodsa hinnaga. Helkurvest võiks olla ka kasulikuks jõulukingituseks. Uus nõue helkurite kandmise osas hakkab kehtima 1. jaanuarist – siis muutub helkuri kandmine halva nähtavuse korral kohustuslikuks ka asulasisesel ja valgustatud teelõigul.

Ja üldse võiks jõuluaegset rahulikumat aega kasutada uue liiklusseadusega põhjalikumaks tutvumiseks, sest seal on palju muudatusi. Uut liiklusseadust ja selle selgitusi on võimalik näha Maanteeameti ning Politsei- ja Piirivalveameti kodulehekülgedel nõuannete ja liikluse rubriikides. Ka ajakirjanduses on sellest päris palju kirjutatud.

Hooligem üksteisest ja aidakem üksteist.

Soovin kogu valla rahvale rahulikku ja turvalist jõuluaega.