1) NOORTEKODA

Jaanuaris käivitati projekt “Rulasurfi Torenope”. Osteti tänavasurfi rulad, millega saab siledal pinnal liigelda ja ka trikke teha. Tegu on huvitava hobiga, mis sobib igas eas noortele, ka täiskasvanud saavad omapärase sõidutehnikaga edukalt hakkama. Kaspar Aasa juhendamisel alustati rulatreeningutega Torma vanas võimlas, kevade saabudes sõideti ka õues uutel Torma kõnniteedel. Põnevast tegevusest võttis osa kokku ligi 30 inimest. Saame tutvustada seda põnevat tegevust ka väljaspool Tormat, on vaja vaid paraja suurusega platsi või spordisaali ja asjast huvitatud noori, kõik muu on kokkulepitav.

Projekt sai teoks tänu Jõgeva Maavalitsuse toetusele, omaosaluse kandis Torma Vallavalitsus.

Kevadel ja sügisel toimusid Torma Huvikodade ruumides laste MUINASJUTUHOMMIKUD Nele Tõnisoo juhendamisel. Lapsed said osa vaimustavast muinasjutumaailmast, tutvusid uute ja vanade muinasjutukangelastega. Meisterdati ja joonistati koos, valmisid isetehtud raamatud ja järjehoidjad. Samas toimusid ka uute raamatute tutvustused. Kokku osales muinasjutuhommikutel üle 20 lapse, loodame, et edaspidi tuleb uusi huvilisi veel juurde.

2) TEATRIKODA

2010. aastal toimus kolm Teatri Õpikoda: jaanuaris, märtsis ja augustis. Ülle Sääliku läbi viidud projektid olid kõik väga edukad. Palju lõbusat ja toredat tegevust jagus kõigile teatrihuvilistele lastele. Projektides osales üle 60 noore.

Teatri õpikodade projekt sai teoks tänu Kultuurikapitali, Amestop OÜ, Torma POÜ ja Torma Vallavalitsuse toetusele.

3) KOOLITUSKODA

Tervisekoja Torma Huvikojad ruumides toimusid polümeersavist ehete ja meenete valmistamise, köitmise, küünlavalamise töötoad. Kevadel toimus Reet Valgmaa ja Erle Nõmme koolitus “Meeskonnatöö ja grupiprotsessid”. Kahe tiheda koolituspäeva jooksul sai teada palju huvitavat erinevate inimtüüpide käitumistavadest ja läbi mängitud mitmeid suhtlussituatsioone.

Sellel aastal proovisime müüa ka meie töötubades valminud käsitöötooteid, osalesime Jakobsoni talupäeval ja Palamuse laadal.

Võtsime osa Jõgevamaa meenetekonkursist, kus üks töö ka ära märgiti. Selleks meeneks oli Torma Huvikojad ja A-Trükk OÜ koostöös valminud mobiili/ipodi kotike (autor E. Aasa).

Viisime läbi töötubasid ka väljaspool koduvalda. Hea meelega tuleme ka edaspidi korraldama töötubasid kõikjale, kus huvilisi on. Lisainformatsiooni saab telefonil 508 3046.

4) TERVISEKODA

Ka sellel aastal jätkasime sarja “Kõnni Terviseks” üritusi. Sarja eesmärgiks on tutvustada Torma valla ajaloolisi ja looduskauneid kohti ning edendada kepikõndi. Üritus toimub perepäevana. Ajal, mil vanemad kõnniradadel on, saavad pisikesed kogenud juhendajate käe all mängida ja meisterdada. Kevadel toimus üritus Vaiatu radadel.

Kõik Torma Huvikoja töötoad, koolitused, muinasjutuhommikud ning “Kõnni Terviseks” üritus saavad teoks tänu huvikodade liikmete toetusele, kes nii materiaalselt kui ka vabatahtliku tegevusega annavad oma panuse meie kodukoha elu edendamiseks.

Külastage ka Facebook’is organisatsiooni Torma Huvikojad lehte.