Möödunud aastast meenub kõigepealt, et üle hulga aja jõudis Torma maile kirjanik – Heiki Vilep, kes kirjutab põhiliselt lastele ja noortele. Toimus kohtumine Torma ja Sadala kooli õpilastega, Torma kooli näiteringi OFF noorem rühm etendas Vilepi lugude põhjal näidendi.

Alustasime mitmete uute ettevõtmistega. Korraldasime muinasjutuhommikuid keskasulas Tervisekoja Torma Huvikojad ruumides. Kord kuus viisime värsket lugemisvara Memme-Taadi villasse ja kavatseme seda ka edaspidi teha. Oktoobrikuus toimuv ettelugemispäev oli juba tuttav ja oodatud. Sel aastal lugesime ette ajakirjast Täheke ja Andrus Kivirähki raamatust “Kaka ja kevad”. Tiina Kattel oli külas Torma lasteaia 4. rühma lugemispesas. Uudne oli meie jaoks ka raamatuvahetuslaat, mis mitu nädalat elevust tekitas. Aktsiooni “Tuntud inimene raamatukogus” raames oli sel aastal külas Torma C. R. Jakobsoni nim Põhikooli direktor Toomas Aavasalu. Laenutuslaua taga istus ta esmakordselt, kuigi raamatukogutööga on tuttav abikaasa Maarika Aavasalu kaudu. Sageli vahendab ta Torma ja Kuremaa vahelist raamatulaenutust. Abilisi on teisigi: Torma abivallavanem Tõnu Uuna abistab meid raamatute jõudmisel Saare raamatukogust ja lasteaia õpetajaabi Sirje Roos Tõikverest. Suur aitäh neile!

Üleskutset “Kingi raamatukogule raamat” järgides kinkis Torma Maarja koguduse õpetaja Mehis Pupart Gerhard Krolli raamatu “Jeesuse jälgedel”. Selle teosega saab tutvuda lugemissaalis. Torma raamatukogu tegemistest ja uudistest on lugeda veel raamatukogu blogist aadressil tormaraamatukogu. blogspot. com.

Soovime kõigile oma suurtele ja väikestele lugejatele rõõmsat jõuluaega ja head uut aastat — ikka koos raamatuga!