Viimasel ajal ei olegi vist enam kõige primaarsem raha ja asjade maailm. Kõige rohkem teeb südamevalu see, et inimene ei ole enam väärtus. Seda nähtust on kahjuks tunnetada ka laste seas. Inimene ei ole enam eeskuju, terviklik heade väärtuste kandja vaid on nagu objekt, kellega teine inimene saab ennast võrrelda. Kaaslasest peab ilmtingimata olema rikkam, kuulsam, targem, ilusam, kõhnem... Kaaslase hästi minemise rõõmu peab kadedusest kindlastiomaloominguliste klatšijuttudega lämmatama.

Ehk saaks uue aasta ööl mitte nii palju iseendale mõelda, vaid hoopis soovida, et teistel su ümber läheks ka hästi, siis on endalgi hea. Soovida, et teisel oleks soe kodu, siis on omal soojem, sest südamesoojuse jagajal pidi ka palja jalu lumel kõndides soe olema. Ehk saaks uuel aastal kaaslasele öelda, et tema on tubli, tark ja ilus, et heade soovide soojusest särama löönud silmade läbi osake andmise rõõmust tagasi saada. Ärme armasta asju, raha. Kuldsete kingade endale igatsemise asemel mõtleme hoopis sellele, et kusagil meie kõrval elab ehk keegi, kellel pole jalgugi.... Ja ta on leppinud oma paratamatusega ning on õnnelik, sest tema väärtushinnang on elada nii nagu temale antud!

Igatseme tervist ja hindame tervislikke eluviise. Andestame senisest rohkem, armastame lapsi, leiame aega minna lihtsalt igal võimalikul hetkel juttu rääkima oma memme ja taadiga, sest nad vajavad tegelikult toidust ja soojast palju enam kuulajat ja mõistjat. Hoolimeabitustjaarmastuseväärilisest loomahingest. Märkame enda kõrval seda, et kaaslane ei ole võrdlusobjekt vaid lihtsalt keegi, kes on samasugune nagu sinagi. Ta elab sama lihtsat, õrna ja habrast elu, ta nutab ja naerab, ta igatseb ja unistab,ta rõõmustab ja tahab olla õnnelik just sinu headusega koos. Ja äkki tema ei võrdlegi ennast sinuga!

Küllus ei ole väärtus. Väärtus on teine inimene sinu kõrval, väärtus on omada vähe asju ja palju häid emotsioone, väärtus on see, kui su süda on soe, väärtus on lihtsalt elada. Soovime palju jõulusoojust väikestesse ja suurtesse südametesse. Palju tarkust uude algavasse aastasse!