Tänavu pidas vald oma jaanipeo Valgjärvel. Samal päeval toimus pargis uue vabaõhulava avamine ja samuti Kodukandipäev. Tegevusi oli palju, ilm ilus ja osavõtjaid ilmselt üle aastate kõige rohkem. Kes käisid, said osa suurepärasest üritusest.

Juba jaanuaris sai kokku näitering Virgi Plaado juhendamisel-ettevõtmisel ja esimese etendusega saadi maha 15. mail Pikajärve mõisa Antiigilaadal. Sinna on kaasatud inimesi nii Savernast, Kanepist, Maaritsast kui Tartust. Selle tükiga esinesime augustis ka Mesipuu talus. Oktoobris alustas sama trupp uue tüki õppimist, seekord tahame sellega valmis saada vabariigi aastapäevaks. Kuigi meie oma riigi sünnipäev peaks südamelähedane olema meile kõigile, on inimeste huvi aastapäeva ürituste vastu äärmiselt leige. Siinkohal kutsun inimesi üles meiega kaasa tulema ja vaatama, mis see näitetrupp siis ära õpitud saab. Nii tore oleks, kui selliste tegemiste vastu rahvas rohkem huvi tunneks.

12. novembril toimus Maaritsa kultuurimajas sügispidu, kus Kanepi seltsimaja näitering käis oma õpitud tükki esitamas. Kuigi pilet oli ainult 25 krooni, viitsisid vaevaks võtta ja peole tulla vaid veidi üle kolmekümne inimese. Need, kes kohale tulid, ei kahetsenud, sest tantsu sai lüüa kella üheni öösel.

Järgmisel kevadel saab Maaritsa kultuurimaja 35aastaseks. Tuleb suur pidu! Siinkohal tahan teada anda neile inimestele, kes on kuidagi olnud seotud meie kultuurimajaga ja on, mida meenutada või lausa pilte, mälestusi sellest ajast, võtke palun minuga ühendust. Samuti kui on kellelgi hea idee, kuidas seda tähistada, või tahab lausa esineda – olge lahked ja andke sellest teada.

Maaritsa kultuurimajas käib hetkel remont, plaanis on välja vahetada kõik aknad ja üks välisuks, samuti lihvitakse saalipõrandat natuke siledamaks ja värvitakse uuesti üle. Täiesti remonditakse meie väikene jõusaal ja sinna juurde tuleb uuesti tualett. Lava saab üle 35 aasta uue eesriide ja kui vallas leitakse rahaline võimalus, saavad aknad uued katted. Kultuurimaja juubeliks peavad remonditööd valmis olema, see on siis aprillikuuks.

Kohe-kohe, 17. detsembril kell 20.00, on tulemas valla jõulupidu. Meeleolu tulevad Seelikukütid tõstma ja õhtut juhib Aime Vilu Tartumaalt. Kohapeal on puhvet, kust igaüks saab meelepärast ise osta, laual kuum kohv ja piparkoogid.

Soovin palju toredaid tegemisi MTÜ-dele. Jõudu ja jaksu ning häid lennukaid mõtteid! Rõõmsaid rahulikke jõule kõigile.