14. oktoobril oli kohtumisõhtu hr. Mart Laariga „Ka ajalugu peab oskama lugeda“, kus põhiliseks arutlusteemaks oli metsavendlus Lõuna-Eestis ja ka kogu Eesti territooriumil. Lisaks hr. Laari huvitavale jutule saime teadmisi juurde ka meie külalistelt Tartust, mälestusfondist „Ristiteta hauad“. Loomulikult tuli juttu ka poliitilisest olukorrast riigis ja euro tulekust. Küsimusi esitati väga aktiivselt ja saadi neile ka ammendavad vastused.Külalisele jäi tänutäheks raamat Põlvamaast vilditud ümbrises, millel tikitud raamatukogu logo. Tikitud ümbrise valmistas Merike Tamm.

20.-30. oktoobrini toimuvad raamatukogupäevad, mille raames sai ka mitmeid üritusi organiseeritud. 21. oktoobril toimus raamatukogus koostöös kooliga ettelugemiskonkurss, mille lapsed ristisid „Tooliteatriks“, kuna ettelugemist viidi läbi toolil istudes. Konkurss toimus kahes vanuserühmas – 1.-3. klass ja 4.-6. klass. Lugemist hindas žürii koosseisus: Saidi Tammeorg, Kristel Liin, Koit Nerva ja Tiina Hoop. Ega žürii liikmete töö kerge olnud! Hr. Nerva andis väga head kommentaarid kohe peale laste esinemisi ja tegi seda väga emotsionaalselt ning südamesse minevalt. Seni kui žürii liikmed tulemusi reastasid ja tänukirju välja kirjutasid, vestles lastega kunstnik Koit Nerva. Ettelugemiskonkursi tulemused olid järgmised: 1.-3. klass: I Erik-Villem Lehtmäe, II Nele-Liis Väise , III Valter Kuld. 4.-6. klass: I Edith Varb, II Kristiina Linde, III Paula Bogdanov.

Mõlema vanuserühma parimad said tänutäheks raamatu, tänukirja ja šokolaadi, kõik osalejad said tänukirja ja ðokolaadi. Meie ürituse külaline kinkis raamatukogule Lugemisaasta puhul kaks oma raamatut, mida raamatukogul polnud.Aitäh! Külalist tänati lillede ja Rahva Raamatu kinkekaardiga.

27. oktoobri hommikul oli väike üritus lasteaias, kus rääkisime laste hirmudest ja nendest ülesaamisest, kasutades selleks toredat lasteraamatut „Mis hääl see on?“ Tore oli kuulata laste arvamusi ja selgitusi! Raamatuid appi võttes saab vestelda päris paljudel teemadel.Seda võimalust peaksid enam kasutama ka lastevanemad.

28. oktoobril oli raamatukogus teeõhtu koduloolase, ajakirjaniku ja aktiivse ühiskonnategelase Enn Eskoga. Tore ja südamlik õhtu kujunes! Kahju vaid, et inimesed ei ole toimuvast huvitatud.

30. oktoobril korraldas raamatukogu lõunakohvilaua inimestele, kes olid aasta jooksul annetanud raamatukogule raamatuid. Tänu tublidele lugejatele täienes raamatukogu fond 38 raamatu võrra, mida raamatukogu väga vajas.

Raamatukogus on sügise jooksul olnud kolm näitust ja kaks väljapanekut. On korraldatud raamatukogutunde.

Aasta lõpuks loodan valmis saada ka raamatukogus korraldatud lugejaküsitluse kokkuvõttega ja tahaks sellest teavitada ka meie valla volikgu.

Osaliselt on raamatukogu oma plaanidega juba uues aastas. Koolivaheajal on kavas korraldada „öölugemine“ lastele, jaanuaris koos kooliga vanematele klassidele noorsooraamatute arutelu.

Mõnusat jõuluaega! Hoidke ja kallistage oma lähedasi!