Maleturniiri korraldamisega tahame luua meie piirkonnas uue ja ainulaadse väljundi malehuvilistele oma harrastuse kandepinna laiendamiseks. See annaks uue tõuke ka Võnnu enda maleringi edenemisele. Võnnu vallas on seni ühte suurt arengueelist andvat võimalust, Tartu, kui ülikoolilinna lähedust, suhteliselt vähe ära kasutatud. Õpingutega seoses koguneb Tartusse väga palju andekaid noori kogu Eestist ja mujaltki. Nende seas on ka maletajaid, kes hea meelega osalevad hästi korraldatud turniiridel Tartus ja Tartu lähiümbruses.

Kui me oma turniirile nime valisime, otsustasime ära kasutada tõsiasja, et Võnnu lähiümbrus, Terikeste ja Lääniste külad, on olnud August Gailitile oluliseks inspiratsiooni allikaks tema Nipernaadi lugude kirjutamisel. Lisaks loodame, et tänapäevased Nipernaadid maletajate näol, tekitavad kevadel Võnnu kanti ilmudes vähemalt sama palju elevust, kui tegi seda Gailiti novellide kangelane, Toomas Nipernaadi, oma erakordse oleku ja kummaliste lugudega erinevates külakohtades silma paistes.

Tagamaks turniiri head taset, tahame turniirile luua korraliku auhinnafondi ning autasustada esimest kuut osavõtjat, lisaks veel parimat noort, naist, veterani ja kohalikku maletajat. Auhinnafondi tarbeks ootame annetusi kõigilt Võnnu Spordiklubi ja male toetajatelt. Võnnu spordiklubi teeb turniiri korraldamisel koostööd Võnnu Kultuurimaja ja Võnnu Vallavalitsusega. Turniiri aitavad korraldada, leida vajalikku inventari ja kohtunikke, Spordiselts Tartu Kalev liikmed, kellel on olemas varasemad maleturniiri korraldamise kogemused. Meie ürituse kordaminekule aitab lisaks kaasa ka Võnnu väga hea transpordiühendus Tartu linnaga.

Lõpetuseks tahan lisada, et Võnnu Spordiklubi ootab, et meiega võtaksid ühendust kõik Võnnu valla noored ja vanad, kogemustega ja ka kogemusteta malehuvilised. Tahame lõpuks käivitada ka Võnnu enda maleringi töö. Kuna male kandepind Võnnus esialgu veel väga suur ei ole, on meie rahalised võimalused maletreeneri palkamiseks piiratud. Seetõttu on eriti vajalik malehuviliste omavaheline koostöö ning teadmiste ning oskuste jagamine. Kõigil, kellel on selle asja vastu huvi, palun mulle kirjutada e-posti aadressil kertu.runkorg@ut.ee või helistada telefonil 53919440.