2011 aasta maamaksu määrades muutusi ette näha ei ole. Volikogu kinnitas 16. detsembril toimunud istungil 2011 aasta maamaksuks eelmisel aastal kehtinud määrad.

Ka maksuvabastuse koha pealt erinevust ei ole. Maamaksust saavad vabastust taotleda jätkuvalt Laimjala vallas õuemaa aluselt maalt kuni 1 ha ulatuses kõik riikliku pensioni saajad ning represseeritu ja represseerituga võrdsustatud isikud. Isik, kes taotleb maksuvabastust, peab pereregistri andmetel elama Laimjala vallas elamus või korteris, mille aluselt maalt vabastust taotletakse. Vabastust saadakse eeldusel, et   maksuvabastuse taotleja ei saa maa kasutusõiguse eest üüri  -  ega renditulu.

Täiendavad avaldused maksuvabastuse taotlemiseks saab esitada vallavalitsusele 15.jaanuariks 2011. Avaldusest peab näha olema, millise maa eest konkreetselt vabastust taotletakse ning kinnitus selle kohta, et maa kasutusõiguse eest ei saada üüri ega renditulu. Juhul, kui avaldus laekub peale 15. jaanuari, hakkab vabastus kehtima alates 2012. aastast,  kuna maamaksukohustus tekib alates 1. jaanuarist ning poole aasta pealt täiendusi ei tehta.

Seni maaomanikelt laekunud avaldused kehtivad ja neid uuesti esitama ei pea.

Seoses eurole üleminekuga ja kroonide vahetamisega  eurodeks, maamaksu teadet ei väljastata kui maksusumma jääb alla 78 krooni (5 euro). Jätkuvalt on kohustus kuni 1000.-kroonine (64 eurone) maamaks tasuda 31. märtsiks.  Maamaksust, mis ületab 64 eurot, tasutakse 31. märtsiks vähemalt pool, kuid mitte vähem kui 64 eurot. Ülejäänud osa maamaksust tasutakse hiljemalt 1. oktoobriks. Isikud, kes ei ole maksuteadet kätte saanud 25. veebruariks, saavad pöörduda vallavalitsuse poole või sellest teavitama Maksu- ja Tolliameti piirkondlikku struktuuriüksust.

Maksu- ja Tolliameti e-teenuse kasutajale, kes on teatanud oma e-posti aadressi, toimetatakse maamaksuteade kätte elektrooniliselt e-maksuameti kaudu. Maksuhaldur edastab isiku maksuhaldurile teatatud elektronposti aadressile informatsiooni maksuteate e-maksuametis kättesaadavaks muutumise kohta.