Mis on disc golf?

1970. aastal mõtles Ed Headrick (1924–2002) välja disc-golfi. Traditsiooniline palli-golf ja disc-golf on paljuski sarnased. Mõlemas mängus on tähtis tabada vähima löökide või visete arvuga märki. Alustades lahtiviske alalt, mida nimetatakse tiiks. Disc-golfis on raja lõpus augu asemel spetsiaalsed korvid, mille põhjale peab taldrik maanduma.

Taldrikut visatakse nagu tavalist lendavat taldrikut ning jätkatakse sealt, kuhu taldrik seisma jääb. Rajameistrid määravad raja kohta keskmise visete arvu, mida tähistatakse sõnaga „par“ ning millega võistlejad võrdlevad oma visketulemusi. Nagu individuaalalale kohane, mõjutavad võistleja tulemusi ainult tema vaimsed ja füüsilised omadused. Seetõttu on disc-golf sobiv suurele hulgale huvilistele, sõltumata soost või vanusest. Kuid tippu jõuavad siiski ainult

pühendunud sportlased. Ken Climo, üks selle kümnendi tuntumaid ja tunnustatumaid disc-golfi mängijaid, on maailmameistri tiitlit pidanud kaitsma juba kümme korda. 2005.a Euroopa-meister on Markus Källström Rootsist. Rootsi on ka kõige suurema mängijate arvuga riik Euroopas. Samuti kuulub ketta kaugusviske maailmarekord rootslasele: Christian Sandström on lennutanud ketast 256 m kaugusele. Tema tuli 2007. aasta Euroopa meistriks. 2009. aasta Euroopa meistriks tuli Ville Piippo Soomest. Disc-golf on saamas hoogu sisse ka Eestis, esialgu küll kitsamas ringis. Samas ei saa aga seda üldistada kogu regioonile. Näiteks Soomes on disc-golf levinud üsna kiiresti ja populaarsus kasvab üha enam ja enam. Esimene püsirada loodi Soomes 1983.a Helsingis Meilahtis. Tänaseks on disc-golf levinud ühtlaselt üle kogu Soome. Hetkeseisuga on seal 110 püsirada.