Järvamaa 2010. aasta parimaks noorsootöötajaks tunnistati Albu valla noorsootöö- ja lastekaitsespetsialist Leho Rohtla. Leho esitas konkursile Albu Vallavalitsus ning tema esitamisel peeti silmas tublit tööd erinoorsootöö valdkonnas, eriti just tegelemisel noortega, kelle kodune toetus pole piisavalt tugev. Lisaks hinnati tema tublit tööd erinevate laagrite korraldamisel noortele ja koostööd teiste omavalitsuste noorte ja noorsootöötajatega.

Maakonna parimaks spordielu korraldajaks 2010. aastal tunnistati Ahti Uppin, keda tunnustati just maakonna spordielu ja tõstespordi edendamise eest Eestis. Ahti Uppin on töötanud Albus tõstetreenerina 10 aastat ning selle aja jooksul tema õpilased võitnud kümneid tiitleid Eesti Meistrivõistlustelt ja on pakkunud tugevat konkurentsi rahvusvahelistel võistlustel. Tänu Ahti initsiatiivile on tõstesport Eestis viimastel aastatel varjust välja pääsenud ning leidnud selle alaga tegelejaid ka mitmetes Järvamaa omavalitsustes.

2010 aasta parimaks meessportlaseks tunnistati tõstesportlane Leho Pent, kelle sportlikke saavutusi oleme ajakirjanduse kaudu saanud korduvalt lugeda.