Aasta algas sisehindamise nõustamise positiivse tagasisidega ja seejärel arengukava koostamisega. Meeskonnatööna valminud arengukava kinnitati kevadel.

Õpetajad alustasid ettevalmistusi üleminekuks uuele õppekavale. Õppeaastat läbivaks teemaks sai „Tarkus tuleb tasapisi”. Kuna 2009/2010. õppeaastat alustasime uue õppekavaga, oli uuendusi nii pedagoogidele kui ka lastele.

Aasta oli lastele huvitav, sest ürituste kalendris oli palju toredaid rahvakalendri tähtpäevi, mida tähistasime. Oli teatri- ja tsirkuseetenduste külastusi, sportimist ja muidugi mängu ning raamatu- ja kirjatarkuse uurimist.

Koostöös seltsimajaga toimus beebide vastuvõtt, kus esinesid meie maja lapsed.

Koos tähistasime emade- ja isadepäeva. Lasteaia tähtsündmused olid lõpupidu ja jõulud, selleks valmistasid lapsed koos õpetajatega muusikalised väikelavastused.

Kevadel osalesime projektis „Laste suu tervis”, mis on suunatud Eestis elavate 0–3aastaste laste ja nende vanemate teadlikkuse tõstmisele. Selleks toimusid üritused lastele ja vanematele.

Oktoobris, hea õpetaja kuul toimusid üritused õpetajatele, lastevanematele ja lastele. Lapsevanemad said kirjutada kiidusõnu oma lapse õpetajale.

Jõulude ajal korraldasime lastele ja vanematele omavalmistatud inglite näituse.

Jätkusid Valgamaa lasteaedade õpetajate õppepäevad. On toimunud mitmeid üritusi töötajatele. Koos tähistame õppeaasta lõppemist ja aastanumbri vahetust. Vallavolikogu ja vallavalitsus õnnitlesid õpetajate päeva puhul õpetajaid.

Töökorraldust lasteaias mõjutas oluliselt muusikaõpetaja vahetus sügisel.

Mis paneb muretsema, mida ootab lasteaiapere uuelt aastalt?

Kuigi maja välisilme on paranenud uuendatud katusega ja rühmaruumid remonditud, on maja sees olev sama vana kui maja ise ja amortiseerunud.

Vihma- ja sulaperioodidel ei pääse territooriumile ilma kummikuteta, sest puudub vihmavee äravoolutorustik.

Soovime jätkuvalt jõudu ja tahet Sangaste vallavolikogule ja vallavalitsusele hoidmaks pilku ka Sangaste lasteaial. Ootame pikisilmi maja renoveerimist.

2011. aasta tähtsündmuseks lasteaiaperele on kindlasti maja 25. aastapäeva tähistamine.

Aitäh kõigile, kes andsid oma panuse 2010. aasta tegevustesse. Loodame, et paremad ajad on veel ees!