31. detsembril oli seltsimajas Varangu noorte aastavahetuspidu. Uus aasta saabus ilutulestikuga ja pidu jätkus varaste hommikutundideni.

Uue aasta, mis on Haljala kihelkonna aasta, üritustesse tahab ka Varangu Külaselts anda oma panuse ja ootab külaelanike aktiivset osavõttu kogu selle aasta töödest-tegemistest.
Urve Kingumets, Varangu haruraamatukogu hoidja

Aaspere Külakojas algasid jõulud 1. advendipühapäeval. Tuldi kokku südapäeval, sest külavaheteed on kottpimedad, mida ei tee valgemaks jõulutunne ega advendituluke. Hubaselt soojas toas oli kaetud kohvilaud. Raamatukogust olid välja valitud raamatud Iisraelist, Kaia jagas värsked reisimuljed Pühast Maast Iisraelist. Kõik said oma küünlale tule Jeesuse hauakirikus õnnistatud ja pühamas paigas süüdatud küünlalt, et sellega süüdata oma kodus jõuluküünlad.

29. detsembril tuldi jälle külakotta – lihtsalt niisama kuulama, kuidas naabril pühad on läinud ja rääkima, kuidas ennevanasti jõule peeti. Igaüks tõi kaasa veidi kohvikõrvast, Inga pakkus ahjust võetud särisevaid verivorste ja omatehtu kõrvitsasalatit. Reeda punaste pükstega sobis päkapikumüts hästi ja kuuse alla peidetud pakikesed said luuletuse vastu omaniku.
Kaia Kaljuvee, Aaspere Külaseltsi esinaine

Essu külaseltsis peeti 6. jaanuaril slaavi jõule. Vaatamata tugevale tuisule, mis sellel õhtul Eestimaad tabas, oli kohale tulnud seitse inimest ja pidu sai slaavilikult peetud.
Krista Hütsi, Essu Külaseltsi esinaine