Miks kino ja just Haljalas? Patriotism? „Ka seda,“ arvab Rasmus. „Haljalas ei ole noortel midagi teha. Samas on olemas suur ja ilus saal.“

Konkurentsi poisid ei karda, pigem vastupidi. „Rakveres on väike saal ja kõvad pingid ja Tapa on lihtsalt Tapa, meie jaoks kauge,“ arvab Risto.

Kinoalased teadmised on tulnud tegemise käigus. Algatuseks on poisid kino käivita-misse pannud sisse oma raha, edasi tulevad juba suuremad projektid, mille käigus loode-takse saada tipptehnika.

Rahvas on kino hästi vastu võtnud ja publiku üle poisid ei nurise. Risto sõnul ei oleks mingi ime, kui ükskord Tallinnast siia kinno käima hakatakse.

Tänu vallaga sõlmitud lepingule, mis laseb poistel kino näidata ilma renti maks-mata, tullakse praegu ots-otsaga välja. Kui aga projektid läbi lähevad ja kinohuvilisi ka mujalt saabuma hakkab, on poistel hoopis suuremad plaanid. Lisaks kinole on plaanis siia tuua ka erinevaid artiste, näiteks Tanel Padar.

„Haljala on kuidagi igalt poolt välja jäänud, ometi on asukoht väga hea,“ arutleb Risto, kes ise esimest hooaega ka vallavolikogus kaasa räägib. Nii on tema plaanid viia Haljala peagi kaardile. Esimesed sammud selleks on juba tehtud.

Kohtume kinos!