Väätsa vallas 2010. aasta jooksul toimunud õigusvastaste tegude osas on valla territooriumil registreeritud 30 kuritegu, mis eelnenud aastaga võrreldes on 4 fakti võrra vähem. Kehalise väärkohtlemisega seotud isikuvastaste kuritegude arv on eelmise aasta kahelt faktilt tõusnud kolmele. Nii nagu varasematelgi aastatel on tooniandjaks varavastased kuriteod: 2008 - 16 juhtumit; 2009 - 17 juhtumit; 2010 - 22 juhtumit. Kui üldine kuritegevuse tase on olnud languses, siis murelikuks teeb varavastaste kuritegude kasv. Tahaks loota, et selline trend käesoleval aastal ei jätku.

Liiklusvahendi joobes juhtimisega seotud kuriteod on nelja võrra vähenenud, neid on 2 fakti. Toimepandud 30 kuriteojuhtumi osas on 17 juhul teo toimepanija välja selgitatud. Raskeid, ehk esimese astme kuritegusid  2010. aasta jooksul valla territooriumil ei fikseeritud.

Siiani pole Väätsa vallas kahjuks loodud ühtegi naabrivalve piirkonda, nende loomisest võiks õigusvastaste tegude ärahoidmisel ja naabrite omavahelises suhtluses kasu olla. Selline initsiatiiv saab tulla aga ainult kohalikelt elanikelt endilt. Lähemat informatsiooni naabrivalve tegevuse ja naabervaldades loodud naabrivalve sektorite kohta on võimalik saada naabrivalve Järvamaa projektijuhilt telefonil: 5053364 või interneti aadressilt www.naabrivalve.ee.

Liiklusseaduse ning Teeseaduse järgi kvalifitseeritavaid väärtegusid on valla territooriumil toime pandud kokku 76 korral. Karistusseadustikus loetletud väärtegude eest on pidanud  kodanikud karistust kandma 18 korral. Kohaliku omavalitsuse korralduse seadust on rakendatud ühel juhul. Kokku on väärtegusid avastatud Väätsa valla territooriumil 107 juhtumit.

Politsei hädaabi telefoni number on endiselt 110. Kohaliku politseiga saab ühendust jätkuvalt telefonidelt 612 3507 ja 384 9910, või Väätsa vallamajast tel 384 4020. Vastuvõtuaeg Väätsa Vallavalitsuse hoones neljapäeviti kell 11-12.