Detsembrikuu keskpaiku kutsusid lapsed koos klassijuhatajaga meid kooli vaatama-kuulama, mida nad on jõudnud juba poole aastaga selgeks õppida. Väikesed sõbrad olid meil juba kooli garderoobis vastas. Oli nii armas ja südantliigutav, kui väike lapsekäsi poetus pihku ja meid juhatati klassi.

Klassiruum oli valge ja värvikirev - seinad, aknalauad ja kapid olid täis joonistusi ja omavalmistatud esemeid. Lapsed näitasid oma pinaleid, mis olid hästi hoitud ja näisid peaaegu sama uued, kui kooli alguses. Iga lapse jõulusoov Jõuluvanale oli klassis nähtaval kohal, et Päkapikk leiaks ruttu, mida headele lastele kingikotti panna.

Tund möödus kiiresti sõbraliku ja rõõmsameelse õpetaja käe all. Aega jäi napiks. Lapsed oskasid ennast ladusalt tutvustada, aabitsa tegelasi ära tunda, häälikuid määrata, arvutada ja meiega veel mängida. Üllatuseks kingiti meile helkurid ja kutse kooli jõulupeole. Kuna klassis nägime osa laste esitusest, siis peol nägime seda laste lustakat esinemist tervikuna. Aga veelgi suurem üllatus oli see, et lapsed koos õpetaja Helle Suurkiviga hindasid meie memmede ja taatide tegu Väätsa põhikooli poolt jagatava "Väikese heateo" preemia vääriliseks. See oli tõesti tänulik üllatus!

Suur tänu südamliku suhtumise eest ja kalli, kalli kingituste eest! Need kingitused jäävad meie seltsile mälestuseks.